«Αδύνατη» η επιστροφή της βάσης Μπαγκράμ λένε οι Ταλιμπάν στις ΗΠΑ
Η βάση Μπαγκράμ
AP Photo/Rahmat Gul«Αδύνατη» είναι οποιαδήποτε συμφωνία για να επιστραφεί η πρώην αμερικανική βάση της Μπαγκράμ στις ΗΠΑ, όπως ξεκαθάρισαν οι Ταλιμπάν, απαντώντας στις αξιώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
«Ορισμένα πρόσωπα δήλωσαν πρόσφατα ότι άρχισαν διαπραγματεύσεις με το Αφγανιστάν για να ανακτήσουν την αεροπορική βάση της Μπαγκράμ» δήλωσε ο Φασιχουντίν Φιτράτ, διευθυντής στο υπουργείο Άμυνας, τον οποίο επικαλούνται τα αφγανικά μέσα ενημέρωσης.
«Συμφωνία έστω και για ένα τετραγωνικό εκατοστό του αφγανικού εδάφους είναι αδύνατη» τόνισε.
Υπενθυμίζεται ότι, ο Τραμπ απείλησε το Σάββατο (20/9) το Αφγανιστάν με κυρώσεις, μερικές ημέρες αφού είχε εκφράσει την ιδέα, στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, να ανακτήσουν οι ΗΠΑ τον έλεγχο της βάσης.
«Αν το Αφγανιστάν δεν δώσει την αεροπορική βάση της Μπαγκράμ πίσω σ' αυτούς που την έφτιαξαν, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, πολύ κακά πράγματα θα συμβούν» έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Truth Social.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Επαφές σε «τεχνικό επίπεδο» με τους Ταλιμπάν παραδέχτηκε η κυβέρνηση της Γερμανίας
Αγρότες: Άνοιξε μετά από τρεις ώρες η υψηλή γέφυρα στη Χαλκίδα - Ήταν κλειστή για 3 ώρες
22:27
Σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κάσσου
22:17
Ο ΟΗΕ καταδικάζει τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για το Ισραήλ
22:06
Στα λευκά «ντύθηκαν» Σαουδική Αραβία και Κατάρ - Εντυπωσιακές εικόνες με χιόνια σε αμμόλοφους (vids)
21:55