Γενική απεργία των συνδικάτων στην Ιταλία σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό
Φωτογραφία Αρχείου - Πορεία διαμαρτυρίας στην Ιταλία προς συμπαράσταση των Παλαιστίνιων
(Photo by Alessandra Tarantino/Invision/AP)Τα αυτόνομα «συνδικάτα βάσης» της Ιταλίας απεργούν, σήμερα, σε όλους τους τομείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον παλαιστινιακό λαό.
Πρόκειται για γενική, απεργία «κατά της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και την παροχή όπλων στο Ισραήλ» και κατά «της οικονομίας που βασίζεται στον πόλεμο και στην αύξηση των στρατιωτικών δαπανών».
Η απεργιακή κινητοποίηση αφορά, μεταξύ των άλλων, τον τομέα της εκπαίδευσης, των μέσων μαζικής μεταφοράς, των οδηγών ταξί., των εργαζομένων σε ακτοπλοϊκές εταιρίες και των λιμενεργατών.
Πορείες και συγκεντρώσεις σε 80 πόλεις
Τα ιταλικά «συνδικάτα βάσης» ανακοίνωσαν ότι έχουν προγραμματισθεί πορείες και συγκεντρώσεις σε ογδόντα, συνολικά, μικρές και μεγάλες πόλεις της χώρας, από την Ρώμη, μέχρι την Γένοβα, την Φλωρεντία, το Μιλάνο και το Μπάρι.
Οι διοργανωτές αναμένουν «ιδιαίτερα μαζική συμμετοχή των εργαζομένων». Την περασμένη Παρασκευή, πάντα με αίτημα τον άμεσο τερματισμό της σφαγής στην Γάζα, απέργησαν τα μέλη το ιταλικού κεντροαριστερού συνδικάτου Cgil.
Θεσσαλονίκη: 57χρονος πρόσφερε ζωή με τον θάνατο του - Οι συγγενείς του δώρισαν τα όργανα του
11:46
Φωκίδα: Αγνοούνται τρεις ορειβάτες - Δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από το πρωί των Χριστουγέννων
11:33
«Ανοικτός» στην παραχώρηση εδαφών στο Κίεβο ο Πούτιν - Ο αδιαπραγμάτευτος όρος που βάζει
11:20
Αμερικανική προθυμία άρσης των εμποδίων για τα F35 βλέπει η Άγκυρα - Τι λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
11:07