Κομισιόν σε κράτη μέλη για κυβερνοεπιθέσεις σε αεροδρόμια: Εφαρμόστε την νέα οδηγία ασφάλειας
Μεγάλες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών
AP Photo/Harry NakosΤη νέα οδηγία για την ασφάλεια σε αεροδρόμια και μέσα μεταφοράς καλεί η Κομισιόν να εφαρμόσουν τα κράτη μέλη μετά τις κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν συστήματα ελέγχου εισιτηρίων (check-in) στα αεροδρόμια των Βρυξελλών, του Βερολίνου και του Λονδίνου.
«Η Επιτροπή συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Κυβερνοασφάλειας, στο πλαίσιο της ENISA, καθώς και με τις εθνικές αρχές, τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες, για την αποκατάσταση των λειτουργιών και την υποστήριξη των επιβατών», δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Κομισιόν Τόμας Ρενιέ.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στις υβριδικές απειλές και στα πιθανά χτυπήματα στις μεταφορές της ΕΕ, τονίζοντας ότι τα κράτη μέλη πρέπει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να θωρακιστούν με πυξίδα τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία κυβερνοασφάλειας. "Αυτό που συνέβη υπογραμμίζει, για ακόμη μία φορά τη σημασία της πλήρους μεταφοράς της οδηγίας NIS2 στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.
Η NIS2 (Network and Information Security Directive 2) είναι μια ευρωπαϊκή οδηγία για την κυβερνοασφάλεια, η οποία έχει προσδιορίσει την αεροπορία και γενικότερα τις μεταφορές ως τομείς υψηλής κρισιμότητας. Ως εκ τούτου, καλούμε όλα τα κράτη -μέλη να μεταφέρουν γρήγορα και αποτελεσματικά την οδηγία NIS2 στα συστήματά τους" τόνισε.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Είμαστε ευάλωτοι»: Τι λέει ειδικός κυβερνοασφάλειας για την επίθεση σε αεροδρόμια
Το λογισμικό ransomware «γκρέμισε» τα συστήματα check-in στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια
Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ζήτησε την ακύρωση του 50% των πτήσεων που θα αναχωρούσαν τη Δευτέρα
Βενεζουέλα: Κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της οικογένειας του Μαδούρο - «Ανυπόφορο το καθεστώς» λέει ο Ρούμπιο
16:52
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου
16:40
Αυστραλία: Αποδοκιμασίες κατά του πρωθυπουργού στο μνημόσυνο των θυμάτων της επίθεσης στο Σίδνεϊ
16:32
Τουρκία: Δύο νεαρές Γαλλίδες δικάζονται για διακίνηση ναρκωτικών
16:20