Εκπρόσωπος Ρωσίας στον ΟΗΕ: Κατάφωρο ψέμα οι παραβιάσεις εναέριου χώρου της ΕΕ
Ο εκρπόσωπος της Ρωσίας Ντμίτρι Πολιάνσκι, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών
(AP Photo/Yuki Iwamura)Για κατάφωρα ψέματα κατηγόρησε τους ευρωπαίους ηγέτες αναφορικά με τις εναέριες παραβιάσεις χωρών της ΕΕ από ρωσικά αεροσκάφη, ο εκπρόσωπος της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολιάνσκι κατά την έκτακτη συνεδρίαση.
Με φόντο την μαζική καταδίκη των παραβιάσεων της Ρωσίας ο Ντμίτρι Πολιάνσκι, κατηγόρησε επίσης τους Ευρωπαίους ηγέτες για «πρωτόγονο μίσος» προς τη Ρωσία.
«Χάρη στις προσπάθειές τους, το πρωτόγονο μίσος για τη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να παρουσιάσουν τη Ρωσία ως την κύρια απειλή για την πανευρωπαϊκή ασφάλεια, γίνεται, μπροστά στα μάτια μας, η μόνη ιδεολογία των ευρωπαϊκών κρατών», ανέφερε.
«Όλα τα γεγονότα ερμηνεύονται μέσα από ένα αντιρωσικό πρίσμα» είπε κάνοντας λόγο για διασπορά «κατάφωρων ψεμάτων», απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς για εισβολή ρωσικών drones στην Πολωνία, ως αναπόδεικτους.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρωσικές παραβιάσεις στην Εσθονία: Καταδικάζουν 40 χώρες - Ανάμεσά τους η Ελλάδα και Κύπρος
Λάρισα: Ασθενοφόρο έπεσε σε κλούβα αστυνομίας στο μπλόκο Πλατυκάμπου - Τραυματίστηκε ο συνοδηγός (pic&vid)
19:12
Νέος Κόσμος: Συνελήφθη 41χρονος με ένταλμα από την Τουρκία για εμπόριο ναρκωτικών και ληστεία
19:04
Αλλαγές και καταργήσεις δρομολογίων λεωφορείων λόγω των αγροτικών μπλόκων
18:56
Συνάντηση Ζελένσκι - Τουσκ: «Ο μεγαλύτερος φόβος της Ρωσίας είναι να είμαστε ενωμένοι»
18:48