Μόσχα και Βελιγράδι θα υπογράψουν συμφωνία εισαγωγής αερίου
Φυσικό αέριο
PixabayΗ Σερβία θα υπογράψει τον ερχόμενο μήνα με τη Μόσχα τριετή συμφωνία εισαγωγής αερίου, εξασφαλίζοντας ετήσιες προμήθειες 2,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της σερβικής κρατικής εταιρείας αερίου στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.
Ο Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς της Srbijagas δήλωσε ότι η Σερβία λαμβάνει ήδη ημερήσιες προμήθειες 2,5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίου από το Αζερμπαϊτζάν ενώ λαμβάνει επιπλέον 9,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα καθημερινά από τη Ρωσία.
Ο Μπαγιάτοβιτς δήλωσε ακόμα ότι η μοναδική εγκατάσταση αποθήκευσης αερίου της Σερβίας έχει 780 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, ενώ υπάρχει επιλογή για επιπλέον 200 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από εγκατάσταση αποθήκευσης στην Ουγγαρία, εφόσον χρειασθεί.
Η Σερβία παραμένει μία από τις λίγες χώρες στην Ευρώπη που εξακολουθούν να αγοράζουν ρωσικό φυσικό αέριο, αν και επιδιώκει την ένταξή της στην ΕΕ.
Η κυβέρνηση έχει δεχθεί πιέσεις από δυτικές χώρες για να ευθυγραμμισθεί με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής της τελευταίας στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμα κάνει κάτι σχετικά μ' αυτό.
Ρόδος: Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση 10χρονου σε ορεινό χωριό του νησιού
08:31
Ιράν: Εγκαταλείπει την υποκριτική η ηθοποιός Αλιντουστί, λόγω του νόμου της υποχρεωτικής μαντίλας
08:18
Δύο Παλαιστίνιοι νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Λωρίδα της Γάζας
08:05
Το ασήμι ξεπέρασε τα 75 δολάρια ανά ουγγιά - Για πρώτη φορά στην ιστορία
07:53