Καγκελάριος Αυστρίας: Οι πολίτες ψηφίζουν την άκρα δεξιά λόγω φόβου
Τα αυξημένα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος στην Αυστρία οδήγησαν τον ομοσπονδιακό καγκελάριο της χώρας, Κρίστιαν Κερν, να σπεύσει να δικαιολογήσει την επιλογή των ψηφοφόρων.
«Η Αυστρία δεν είναι μία ρατσιστική χώρα και όποιος στην Αυστρία ψηφίζει τον υποψήφιο στις προεδρικές εκλογές Νόρμπερτ Χόφερ (σ.σ.: του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων), δεν είναι αυτόματα οπαδός της ακροδεξιάς», είπε ο καγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών.
Ο ίδιος είπε πως ο φόβος είναι αυτός που παρακινεί τους Αυστριακούς να ψηφίζουν την άκρα δεξιά, καθώς δεν είναι μέρος του κατεστημένου, όχι γιατί οι ψηφοφόροι τάσσονται υπέρ αυτής της ιδεολογίας.
Ο καγκελάριος ενημερώνει ακόμη πως ο τοίχος που έχει υψωθεί στην αυστροιταλία θα παραμείνει ως έχει καθώς παρότι και ο ίδιος μπορεί να «μην είμαι υπέρ του τείχους, και είναι λογικό πως στην Ευρώπη πρέπει να εμποδίσουμε τη δημιουργία εσωτερικών συνόρων», αλλά πρέπει να αλλάξει η μεταναστευτική πολιτική της Ευρώπης.
Οι ΗΠΑ αφαίρεσαν τη Συρία από τον κατάλογο των χωρών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
09:28
Θεσσαλονίκη: 35χρονη κατήγγειλε τον εν διαστάσει σύζυγό της για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία
09:16
Άντονι Χόπκινς: Στα 88 του αποδεικνύει πως η δημιουργία δεν έχει ηλικία
09:10
Κυκλάδες και Αργοσαρωνικό «ψηφίζουν» οι τελευταίοι αδειούχοι: Κίνηση στα λιμάνια, μαζική επιστροφή
09:00