Ζελένσκι: «Θα παραιτηθώ αν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός»
Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολντίμιρ Ζελένσκι
AP Photo/Gregorio BorgiaΟ Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύτηκε να ζητήσει από το ουκρανικό κοινοβούλιο να διοργανώσει εκλογές εάν επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.
Ακόμη, ο Ουκρανός πρόεδρος τόνισε απευθυνόμενος στον Μπάρακ Ραβίντ στην εκπομπή "The Axios Show" ότι δεν σκοπεύει να ηγηθεί της χώρας του σε καιρό ειρήνης.
«Στόχος μου είναι να τελειώσω τον πόλεμο», όχι να συνεχίσω να διεκδικώ το αξίωμα», είπε στη συνέντευξή του.
Έχουν αναβληθεί επ' αόριστον οι εκλογές στην Ουκρανία
Οι προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία έχουν αναβληθεί επ' αόριστον λόγω του πολέμου, κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι επικριτές του Ζελένσκι, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.
Ο Ζελένσκι σημείωσε ότι η κατάσταση ασφαλείας και το σύνταγμα της Ουκρανίας θέτουν προκλήσεις. Αλλά, όπως είπε, πιστεύει ότι οι εκλογές είναι εφικτές.
Δέσμευση Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε τη συνέντευξη, στην ιστοσελίδα Axios, στη Νέα Υόρκη αμέσως πριν αναχωρήσει από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για να επιστρέψει στο Κίεβο.
Ερωτηθείς αν θα δεσμευόταν να προωθήσει τις εκλογές εάν συμφωνηθεί μια πολύμηνη κατάπαυση του πυρός, απάντησε "Ναι".
«Πυρά» Μαρινάκη κατά ΠΑΣΟΚ: «Φανερό πλέον ότι έχει γίνει κόμμα δορυφόρος του Τσίπρα»
16:23
Αύξηση 5,5% στις τιμές διαμερισμάτων μέσα σε μία χρονιά - Μεγαλύτερη η διαφορά στα νέα ακίνητα
16:12
Πρέλεβιτς, Αρλάουκας, Μπατίστ και Ρίβερς γυρίζουν πίσω τον χρόνο και αποκαλύπτονται
16:04
Διπλή επίθεση άγριου ζώου σε 2χρονο παιδί και 46χρονο τουρίστα στη Χαλκιδική
15:58