Νεκροί επτά Ρώσοι μετά από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ
Ποτήρια με αλκοόλ
UnsplashΤουλάχιστον επτά πολίτες στο Λένιγκραντ της Ρωσίας, πέθαναν μετά από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται με δηλητηρίαση από την ίδια αιτία.
Το παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών τονίζοντας ταυτόχρονα ότι συνελήφθη ως ύποπτος κάτοικος της πόλης Γκόστισι, κοντά στο σύνορο με την Εσθονία.
Την ίδια στιγμή το δίκτυο Telegram ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 12 και είπε ότι η σύζυγος του υπόπτου επίσης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση αφού δοκίμασε το προϊόν του συζύγου της.
Η Ρωσία ενίσχυσε τους ελέγχους της παραγωγής και πώλησης αλκοόλ μετά τον θάνατο 77 ανθρώπων στη Σιβηρία έπειτα από κατανάλωση παράνομου αλκοολούχου ποτού το 2016, αλλά η κατανάλωση σπιτικού αλκοόλ παραμένει σοβαρό πρόβλημα.
Τον Ιούνιο του 2023 τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πολλές περιφέρειες της δυτικής Ρωσίας μετά την κατανάλωση νοθευμένου μηλίτη.
Ειδικοί της βιομηχανίας λένε ότι οι αυξανόμενες τιμές του αλκοόλ στο λιανεμπόριο και οι επίσης αυξανόμενοι περιορισμοί στις ρωσικές περιφέρειες των πωλήσεων αλκοολούχων έχουν στρέψει κάποιους στα χειροποίητα παρασκευάσματα, κάποιες φορές με μοιραίες επιπτώσεις.
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ CNN GREECE: Βιολάντα: Έκθεση - φωτιά της Πυροσβεστικής - «Έντονη οσμή επί δύο μήνες», καταθέτουν οι εργαζόμενοι
13:53
Σαρώνει η χιονοθύελλα την Ρουμανία - Εκτεταμένα προβλήματα στις μεταφορές
13:52
ΓΣΕΕ: Πώς αμείβεται η Καθαρά Δευτέρα - Διευκρινίσεις για τους μισθωτούς
13:50
«Δύσκολες αλλά επαγγελματικές» οι συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Γενεύη
13:43