ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στα εδάφη μας είναι απαραίτητες

Συρία: Οι ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στα εδάφη μας είναι απαραίτητες
REUTERS/Mohamed Azakir

Η δημιουργία μόνιμων στρατιωτικών βάσεων της Ρωσίας στο έδαφος της Συρίας, είναι απαραίτητη για την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των συριακών ένοπλων δυνάμεων στο πλαίσιο του αγώνα τους κατά της τρομοκρατίας, ανέφερε εκπρόσωπος του συριακού υπουργείου Άμυνας.

«Οι βάσεις αυτές θα βελτιώσουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Ρωσίας και της Συρίας, καθώς και άλλων συμμάχων που μάχονται κατά της τρομοκρατίας, φέρνοντας τη νίκη επί της τρομοκρατίας ακόμα πιο κοντά», είπε χαρακτηριστικά ο ταξίαρχος Σαμίρ Σουλεϊμάν, επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πολιτικού γραφείου του υπουργείου Άμυνας της Συρίας.

Ο υφυπουργός Άμυνας της Ρωσίας Νικολάι Πανκόφ δήλωσε από την πλευρά του στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (σ.σ. την άνω Βουλή της Ρωσίας) νωρίτερα, ότι η Μόσχα σχεδιάζει να εγκαταστήσει μια μόνιμη ναυτική βάση στην Ταρτούς, στη δυτική Συρία.

Επιπλέον, η Κρατική Δούμα -κάτω βουλή της Ρωσίας- επικύρωσε την 7η Οκτωβρίου μια συμφωνία με τη Μόσχα, η οποία εγκρίνει την ανάπτυξη επ’ αόριστον μιας ρωσικής αεροπορικής δύναμης στην αεροπορική βάση Χμάιμιμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ