ΚΟΣΜΟΣ

«Εξετάζουμε την πιθανή προμήθεια αμερικανικών πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία», λέει ο Πεσκόφ

«Εξετάζουμε την πιθανή προμήθεια αμερικανικών πυραύλων Tomahawk στην Ουκρανία», λέει ο Πεσκόφ

O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι  Πεσκόφ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Maxim Shemetov/Pool Photo via AP

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ότι οι στρατιωτικοί ειδικοί της Ρωσίας παρακολουθούν την πιθανή προμήθεια αμερικανικών πυραύλων Tomahawk μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, αλλά αυτό δεν θα αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

«Έχουμε ακούσει αυτές τις δηλώσεις», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη Τύπου, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο ο Τραμπ να στείλει πυραύλους Tomahawk στην Ουκρανία.

«Τις αναλύουμε προσεκτικά. Οι στρατιωτικοί μας ειδικοί παρακολουθούν στενά την κατάσταση», δήλωσε ο Πεσκόφ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Για τις εκλογές στη Μολδαβία

Σχετικά με τις εκλογές της Μολδαβίας, το Κρεμλίνο κατηγόρησε τις αρχές της χώρας ότι εμπόδισαν εκατοντάδες χιλιάδες Μολδαβούς που ζουν στη Ρωσία να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, παρέχοντας μόνο δύο εκλογικά τμήματα για τη μεγάλη διασπορά.

Το φιλοευρωπαϊκό κυβερνών κόμμα της Μολδαβίας πέτυχε μια μεγάλη νίκη επί του ρωσόφωνου αντιπάλου του στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς εάν η Μόσχα αναγνωρίζει τα αποτελέσματα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε ότι ορισμένες πολιτικές δυνάμεις στη Μολδαβία είχαν μιλήσει για παραβιάσεις.