Αρκετά σημεία του σχεδίου Τραμπ χρειάζονται διευκρίνιση δηλώνει ο Πρωθυπουργός του Κατάρ
Ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, στην 80ή σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών
(AP Photo/Richard Drew)Αρκετά σημεία του σχεδίου του Τραμπ για τη Γάζα χρειάζονται διευκρίνιση και διαπραγμάτευση, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, Σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν μπιν Τζασίμ αλ-Θάνι, εκφράζοντας την ελπίδα ότι όλα τα μέρη θα «εξετάσουν το σχέδιο με εποικοδομητικό πνεύμα και θα αδράξουν την ευκαιρία να τερματίσουν τον πόλεμο».
«Εξηγήσαμε στη Χαμάς κατά τη χθεσινή μας συνάντηση ότι ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να σταματήσει ο πόλεμος», είπε μιλώντας στο Al Jazeera. «Η Χαμάς ενήργησε υπεύθυνα και υποσχέθηκε να μελετήσει το σχέδιο».
Πρόσθεσε ότι αυτό που παρουσιάστηκε τη Δευτέρα ήταν ένας κατάλογος «αρχών», «οι λεπτομέρειες των οποίων πρέπει να συζητηθούν», αλλά ότι το σχέδιο του Τραμπ «επιτυγχάνει τον πρωταρχικό στόχο του τερματισμού του πολέμου».
Ουκρανία: Έκκληση από τον πάπα Λέων για «μια ημέρα ειρήνης, τουλάχιστον για τα Χριστούγεννα
23:57
Συντριβή αεροσκάφους έξω από την Άγκυρα: Ποιος ήταν ο λίβυος αντιστράτηγος αλ Χαντάντ
23:50
Αγρότες: Μετά την ταλαιπωρία... αισιοδοξία για ομαλή κορύφωση της εξόδου των Χριστουγέννων
23:45
Καθ ΄οδόν «εορταστική» κακοκαιρία: «Χριστούγεννα με καταιγίδες και Πρωτοχρονιά με χιονοπτώσεις»
23:42