ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με περισσότερους από 600 νεκρούς

Μεξικό: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με περισσότερους από 600 νεκρούς
Jose Luis Gonzalez - REUTERS

Ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος στην ιστορία του Μεξικό ανακαλύφθηκε στο Σαν Πέδρο κοντά στην πόλη Τορεόν.

Σύμφωνα με τις αρχές που έφτασαν στην μακάβρια ανακάλυψη, στον τάφο υπάρχουν περισσότερα από 600 πτώματα, που συνδέονται με τη δράση εγκληματικών ομάδων.

Περισσότερα στοιχεία για τα θύματα δεν έχουν γίνει γνωστά αλλά εικάζεται πως τα πτώματα είναι διαφόρων εθνικοτήτων πτώματα, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν εξαφανιστεί πολλοί τουρίστες.

Στο σύνολό τους οι εξαφανισμένοι είναι περισσότεροι από 2.000, πράγμα που κάνει τις αρχές να υποψιάζονται πως στην περιοχή πρέπει να υπάρχει και δεύτερος τάφος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Μεξικό έρχεται στο επίκεντρο για αυτόν τον λόγο. Το 2012, βρέθηκαν τουλάχιστον 340 πτώματα κοντά στην πόλη Ντουράνγκο. Το 2011, εντοπίστηκαν 193 άτομα σε έξι τάφους από τη συμμορία Λος Ζέτας, στη Λα Λόγια του Σαν Φερνάντο. Αίσθηση είχε προκαλέσει και η εξαφάνιση 43 μαθητών από την πόλη Ιγκουάλα.

Η κυβέρνηση της χώρας έχει εξαπολύσει μαζική επίθεση εναντίον των εγκληματικών οργανώσεων, όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να περιορίσουν αισθητά τη δράση τους. Τα καρτέλ ξεκίνησαν πρόσφατα επιθέσεις και σε στρατιωτικές μονάδες, σκοτώνοντας έξι στρατιώτες σε ενέδρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ