Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα - Καταδικάστηκε για διπλό φόνο το 1990
Αίθουσα επιβολής θανατικής ποινής στις ΗΠΑ
AP Photo/Dave MartinΈνας 64χρονος Αμερικανός, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο ανθρώπων το 1990, εκτελέστηκε χθες Τρίτη στη Φλόριντα.
Ο Βίκτορ Τζόουνς είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία του 67χρονου Τζέικομπ Νέστορ και της 66χρονης συζύγου του, Ματίλντα Νέστορ, λίγο καιρό αφότου άρχισε να εργάζεται στο κατάστημα του ζευγαριού.
Η εκτέλεση του Τζόουνς – με χορήγηση θανατηφόρου ένεσης – ήταν η 13η στη Φλόριντα από την αρχή του έτους. Σε όλη τη χώρα έχουν γίνει φέτος 34 εκτελέσεις θανατοποινιτών στις ΗΠΑ: 28 με θανατηφόρες ενέσεις, τέσσερις με εισπνοή αζώτου και δύο από εκτελεστικό απόσπασμα (αμφότερες στη Νότια Καρολίνα).
Η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 από τις 50 αμερικανικές πολιτείες. Σε άλλες τρεις (Καλιφόρνια, Όρεγκον και Πενσιλβάνια) εφαρμόζεται μορατόριουμ στην επιβολή της, κατ’ εντολή των κυβερνητών τους.
Επίδομα θέρμανσης 2025: Πότε πληρώνεται η προκαταβολή - Ποιοι οι δικαιούχοι
03:00
Πώς αμείβονται οι εργαζόμενοι τις αργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιά
02:00
Xριστουγεννιάτικο τραπέζι: Πόσο θα κοστίσει - Πίνακας με τις τιμές των προϊόντων
01:00
Πότε θα πληρωθεί η 6η δόση του επιδόματος παιδιού - Ποιοι θα πάρουν αναδρομικά
00:30