ΚΟΣΜΟΣ

Au revoir Paris... Η International Herald Tribune φεύγει από το Παρίσι

Au revoir Paris... Η International Herald Tribune φεύγει από το Παρίσι
EPA/ SHAHZAIB AKBER/φωτογραφία αρχείου

Ιστορική μέρα η σημερινή για την International Herald Tribune, καθώς κλείνουν τα γραφεία της στο Παρίσι.

Το τελευταίο άρθρο εστάλη το βράδυ της Δευτέρας, 10 Οκτωβρίου, 129 χρόνια μετά την πανηγυρική ίδρυση της εφημερίδας στη γαλλική πρωτεύουσα εν μέσω της χρυσής περιόδου του Τύπου.

Έναν αιώνα και κάτι αργότερα, η International Herald Tribune εγκαταλείπει τη γαλλική πρωτεύουσα για να μετεγκατασταθεί στο Χονγκ Κονγκ.

Με σταθερές πωλήσεις, που φθάνουν τα 200.000 φύλλα παγκοσμίως και τα 16.000 στη Γαλλία, η International New York Times, όπως είναι το όνομά της τα τελευταία τρία χρόνια, βρέθηκε αντιμέτωπη με μειωμένα διαφημιστικά έσοδα, γεγονός που οδήγησε τους ιθύνοντες στο να πάρουν την απόφαση να κλείσουν τα γραφεία στο Παρίσι.

Αναπόφευκτές και οι απολύσεις περίπου 70 εργαζομένων στην εφημερίδα που πριν 13 χρόνια εξαγοράστηκε από τους New York Times.

Η σύνταξη της ηλεκτρονικής έκδοσης έχει ήδη μεταφερθεί στο Λονδίνο, ενώ η σύνταξη της έντυπης έκδοσης βρίσκεται στο... δρόμο για το Χονγκ Κονγκ.

Οι αλλαγές δεν σταματούν εδώ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες και το περιεχόμενο της εφημερίδας θα αλλάξει και θα υπάρξει στροφή προς την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα γαλλικά θέματα θα είναι πιο σπάνια και θα περάσουν στην αρμοδιότητα του παρισινού γραφείου των New York Times.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ