Τουρκία: Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Θάλασσα του Μαρμαρά - Τι αναφέρει σεισμολόγος
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου στη θάλασσα του Μαρμαρά, κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 7,1 km
Η δόνηση έγινε αισθητή εκτός από την Κωνσταντινούπολη μέχρι τη Σμύρνη, την Προύσα και το Κοτζαελί.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή ζημιές, ωστόσο οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε επιφυλακή.
Πολλοί ήταν οι πολίτες που βγήκαν πανικόβλητοι στους δρόμους λόγω της ισχυρότατης σεισμικής δόνησης.
Σε ανάρτησή τους στο Χ, οι τοπικές αρχές γνωστοποιούν ότι ξεκινάνε έλεγχοι σε όλη την πόλη και συμβουλεύουν τους κατοίκους να μην προσεγγίζουν κτήρια που ενδεχομένως να έχουν επηρεαστεί.
Τι λέει για τη σεισμική δόνηση Τούρκος σεισμολόγος
Ο σεισμολόγος, καθηγητής Δρ. Σενέρ Ουσιούμεζσοϊ στην πρώτη του δήλωση για το σεισμό ανέφερε ότι ο πρόσφατος σεισμός συνδέεται με το σεισμό που έγινε στις ακτές της Σηλυβρίας τον περασμένο Απρίλιο και ήταν μεγέθους 6,2 Ρίχτερ.
Ο Ουσιούμεζσοϊ τόνισε ότι δεν υπάρχει σημαντικός κίνδυνος σεισμού για την Κωνσταντινούπολη. «Δεν είπα ότι τελείωσε ο σεισμός, είπα ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την Κωνσταντινούπολη. Υπάρχει όμως ένα ξεχωριστό τμήμα στο κομμάτι της Σηλυβρίας που μπορεί να προκαλέσει σεισμό 6,2 Ρίχτερ. Το έλεγα από την αρχή».
Ιράν: Φόβοι για ελλείψεις φυσικού αερίου τον χειμώνα – Έκκληση για μείωση της κατανάλωσης κατά 10%
14:38
Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες ενόψει της κακοκαιρίας
14:28
Σαουδική Αραβία: Μπαράζ επιθέσεων με πυραύλους και drones - Νέες απειλές των Χούθι για το Ριάντ
14:24
Επιχείρηση του ελληνικού FBI και στη γνωστή αλυσίδα φούρνων «Χωριάτικο» - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης
14:10