Ιταλοί ακτιβιστές γλίτωσαν τελευταία στιγμή από ρωσική επίθεση κατά την επιστροφή τους από το Κίεβο
Εκτόξευση πυρών στην Ουκρανία
APΥπό τον ήχο των εκρήξεων επέστρεψε από το Κίεβο ομάδα 110 Ιταλών ακτιβιστών, καθώς το κομβόι τους βρέθηκε κοντά σε ρωσικά πλήγματα στην περιοχή του Λβιβ.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα ιταλικά πρακτορεία ANSA, LaPresse και την Υπηρεσία Θρησκευτικών Πληροφοριών (AgenSIR), το τρένο που μετέφερε τους ακτιβιστές του ευρωπαϊκού κινήματος MEAN (European Movement for Non-Violent Action) από το Κίεβο προς τα πολωνικά σύνορα πέρασε μέσα από περιοχές που δέχονταν ρωσικά πλήγματα, τα οποία εξαπολύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Όπως δήλωσε ο Μάρκο Μπεντιβόλι, μέλος της αποστολής, «μετά από περίπου τρεις ώρες ταξιδιού, στην περιοχή Ζιτομίρ ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί». Αργότερα, ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν και κοντά στο Λβιβ, όπου βρέθηκε το κομβόι ακτιβιστών.
Η ιταλική πρεσβεία στο Κίεβο παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επικοινωνία με τα μέλη της αποστολής, τα οποία, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν τραυματίστηκαν.
Η ομάδα των ακτιβιστών είχε βρεθεί στο Κίεβο στο πλαίσιο της 10ης αποστολής του MEAN, με στόχο την ενίσχυση πρωτοβουλιών υπέρ της ειρήνης, της μη βίας και της αλληλεγγύης στον ουκρανικό λαό. Η δράση είχε συμβολικό χαρακτήρα, με τον τίτλο «Ιωβηλαίο της Ελπίδας», και περιελάμβανε συναντήσεις με τοπικές κοινότητες και θεσμικούς φορείς.
Οι συμμετέχοντες στην αποστολή γνωστοποίησαν ότι είναι όλοι καλά και έχουν ήδη φτάσει στην Πολωνία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέντε νεκροί και ζημιές σε ενεργειακές υποδομές σε ουκρανικές περιφέρειες από ρωσικά πληγματα
Πούτιν: Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με Τόμαχοκ θα μπορούσε να καταστρέψει τις σχέσεις με τις ΗΠΑ
BAFTA 2026: Τριπλή κόντρα φαβορί σε μια από τις πιο αμφίρροπες χρονιές των βραβείων
07:53
Δημοσκοπήσεις: Εικόνα εύθραυστης σταθερότητας, διψήφια ποσοστά για Κωνταντοπούλου και Βελόπουλο - Οι αναποφάσιστοι και τα κόμματα Τσίπρα - Καρυστιανού
07:45
Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρή μία 45χρονη έπειτα από σφοδρή σύγκρουση αυτοκινήτων (pics)
07:40
«Θέλω να στείλω Βρετανούς στρατιώτες στην Ουκρανία ως υπουργός Άμυνας», δηλώνει ο Τζον Χίλι
07:40