Σλοβενία: Νεκρός Κροάτης ορειβάτης από χιονοστιβάδα - Αγνοούνται άλλοι δύο
Χιονοστιβάδα στη βορειοδυτική Σλοβενία, παρέσυρε και σκότωσε Κροάτη ορειβάτη ενώ άλλοι δύο αγνοούνται σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
«Οι διασώστες ανέσυραν έναν νεκρό (…) αλλά η έρευνα διακόπηκε λόγω των δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών και επειδή υπάρχει κίνδυνος χιονοστιβάδων» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μπόστιαν Ρέπιντς, διευκρινίζοντας ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα συνεχιστεί αύριο Δευτέρα.
Οι τρεις ορειβάτες μετείχαν σε μια επταμελή ομάδα από την Κροατία. Έμειναν σε ένα καταφύγιο κοντά στο όρος Τοσκ και σήμερα το πρωί αποφάσισαν να ξεκινήσουν την κάθοδό τους, μολονότι οι καιρικές συνθήκες είχαν επιδεινωθεί.
Η επιχείρηση διάσωσης, στην οποία μετέχουν περίπου 60 άνδρες, ξεκίνησε πολύ γρήγορα, όμως η κακοκαιρία –βροχή, χιόνι και ισχυροί άνεμοι– δεν επέτρεψαν στα ελικόπτερα να απογειωθούν το απόγευμα, όταν βρέθηκε η πρώτη σορός.
Θεσσαλονίκη: Διασωληνωμένος νεαρός που βούτηξε σε ρηχά νερά σε παραλία της Σκάλας Περαίας
09:07
Τραμπ: «Με κάλεσαν από την Τεχεράνη - Θέλουν συμφωνία» - Πάνω από 90 πλήγματα στο Ιράν τη νύχτα
09:04
Φωτιά σε δασική έκταση στην Εύβοια μετά από κεραυνό
08:50
Γιατί τεχνολογική εταιρεία στέλνει data centers στο... διάστημα;
08:45