Άνδρας άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο δρόμο στο Σίδνεϊ – Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Αστυνομικοί επιχειρούν μετά από καταγγελία για πυροβολισμούς στην Αυστραλία - Φωτογραφία Αρχείου
(AP Photo/Mark Baker)Άνδρας άνοιξε πυρ την Κυριακή σε πολυσύχναστο δρόμο στο Σίδνεϊ, προτού συλληφθεί, ανακοίνωσε η αυστραλιανή αστυνομία, η οποία έκανε λόγο για είκοσι τραυματίες, κυρίως από θραύσματα.
Ο φερόμενος ως δράστης «πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον διερχόμενων οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων της αστυνομίας», εξήγησε σε ανακοίνωσή της.
«Πυροβόλησε από 50 ως 100 φορές»
Εκτιμάται πως πυροβόλησε «από 50 ως 100» φορές, διευκρίνισε ο Στίβεν Πέρι, προσωρινός αρχηγός της αστυνομίας στη Νότια Νέα Ουαλία.
Δυο ώρες αργότερα, η αστυνομία συνέλαβε 60χρονο, τον οποίο βαραίνουν υποψίες πως ήταν ο άνδρας ο οποίος άνοιξε πυρ, σε διαμέρισμα. Διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου του προσφέρθηκαν φροντίδες για τραύματα που υπέστη κατά τη σύλληψη.
Σε σοβαρή κατάσταση ο τραυματίας
Άνδρας πήγε σε νοσοκομείο με τραύμα από σφαίρα μετά το συμβάν και νοσηλεύεται σε «σοβαρή» κατάσταση, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε άλλους δεκαεννέα προσφέρθηκαν φροντίδες για τραυματισμούς που υπέστησαν από θραύσματα, κυρίως γυαλιών, κάποιοι εκ των οποίων χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία.
Οι επιθέσεις με χρήση πυροβόλων όπλων που βάζουν στο στόχαστρο πλήθη είναι συγκριτικά σπάνιες στην Αυστραλία.
Τα αυτόματα και ημιαυτόματα όπλα έχουν απαγορευτεί στη χώρα-ήπειρο της Ωκεανίας μετά την επίθεση του 1996 στο Πορτ Άρθουρ, στην Τασμανία, όταν άνδρας που σύμφωνα με τις αρχές έδρασε μόνος σκότωσε 35 ανθρώπους.
ΕΛ.ΑΣ.: Στα 433 τα τροχαία στην Αττική τον Μάρτιο - 507 οι τραυματίες
18:20
«Είμαστε στα πρόθυρα ενός ευρύτερου πολέμου», προειδοποιεί ο Γκουτέρες για τον πόλεμο στη Μ. Ανατολή
18:10
Η Allwyn σηματοδοτεί τη διαπραγμάτευση των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την τελετή έναρξης της συνεδρίασης
18:07
Μητσοτάκης από το νοσοκομείο «Μεταξά»: Ιστορική ημέρα για το αντικαρκινικό νοσοκομείο
18:06