Σερβία: Κινέζος ο νεκρός από την ανατροπή βάρκας στο Δούναβη-Διακίνηση μεταναστών «βλέπουν» οι αρχές
Το σημείο του ναυαγίου στη Σερβική πλευρά του Δούναβη
AP Photo/Darko VojinovicΈνας νεκρός είναι ο απολογισμός της ανατροπής, σκάφους στον Δούναβη, στα σύνορα της Σερβίας με την Κροατία, το βράδυ της Κυριακής.
Οι σερβικές αρχές ανακοίνωσαν ότι «πρόκειται για υπήκοο της Κίνας και ο θάνατός του προκλήθηκε πιθανότατα από πνιγμό». Στο ανακοινωθέν του σερβικού υπουργείου Εσωτερικών αναφέρεται επίσης ότι τέσσερεις ναυαγοί βγήκαν κολυμπώντας στη σερβική ακτή του Δούναβη και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Από την κροατική ομάδα διάσωσης αναφέρθηκε ότι διασώθηκαν πέντε Κινέζοι, τρεις άντρες και δύο γυναίκες. Εκτιμάται ότι στη βάρκα επέβαιναν 11 άτομα, δέκα Κινέζοι και ένας Σέρβος ο οποίος φέρεται να ήταν ο χειριστής του σκάφους. Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό ενός ατόμου η τύχη του οποίου αγνοείται.
Η σερβική εισαγγελία χαρακτήρισε την υπόθεση ως διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Στην περιοχή συχνά γίνονται προσπάθειες μεταφοράς παράνομων μεταναστών από τη Σερβία στην Κροατία. Ο Δούναβης αποτελεί σε εκείνο το σημείο φυσικό σύνορο ανάμεσα στις δύο χώρες και οι διακινητές προσπαθούν με βάρκες να περάσουν στην απέναντι όχθη του μετανάστες.
Ανάλογο περιστατικό συνέβη και το Δεκέμβριο του 2019 όταν ανατράπηκε βάρκα που μετέφερε μετανάστες και βρήκαν τραγικό θάνατο έξι απ αυτούς.
Πλοίο με πάνω από 670 επιβάτες προσέκρουσε ενώ έδενε στο λιμάνι της Ζακύνθου
16:20
Μοτοσικλετιστής κινούνταν με 240 χλμ/ώρα στην ΕΟ Ελευσίνας - Θήβας: Κατασχέθηκε η μηχανή (vid)
16:09
Ντοκιμαντέρ για τη βιολονίστρια Κιμ Μπομσόρι και την αναβίωση ξεχασμένης σύνθεσης
15:57
Μπούγας υφ. Δικαιιοσύνης για πυροβολισμούς στο Εφετείο: Όπου υπάρχουν κενά ασφαλείας θα συμπληρωθούν (vid)
15:47