ΚΟΣΜΟΣ

Γκρέτα Τούνμπεργκ στο «Ελ. Βενιζέλος»: Γίνεται γενοκτονία στη Γάζα - Ασκήθηκε βία σε βάρος μου

Γκρέτα Τούνμπεργκ στο «Ελ. Βενιζέλος»: Γίνεται γενοκτονία στη Γάζα - Ασκήθηκε βία σε βάρος μου
CNN GREECE

Τη γενοκτονία στη Γάζα κατήγγειλε σε δηλώσεις της στο «Ελ. Βενιζέλος» η Γκρέτα Τούνμπεργκ ενώ ανέφερε ακόμη ότι οι Ισραηλινοί άσκησαν βία σε βάρος της κατά την κράτησή της.    

Μάλιστα αναφερόμενη για την κατάσταση στη Γάζα έκανε λόγο για «ανείπωτη σκληρότητα» απέναντι σε αθώους ανθρώπους που ζουν υπό αποκλεισμό. «Ποτέ δεν θα καταλάβω πώς οι άνθρωποι μπορούν να είναι τόσο κακοί» τόνισε.

Η Τούνμπεργκ έτυχε θερμής υποδοχής από το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ σήκωσε το χέρι της σε γροθιά, καθώς ο κόσμος χειροκροτούσε. Κρατούσε ένα μπουκέτο με ηλιοτρόπια και τριαντάφυλλα.

«Δεν μπορούμε να ξεκολλήσουμε τα μάτια μας από τη Γάζα. Αυτή η γενοκτονία και άλλες γενοκτονίες διευκολύνονται από τις δικές μας κυβερνήσεις, τους θεσμούς μας, τα μέσα ενημέρωσης και τις εταιρείες μας. Είναι δική μας ευθύνη να τερματίσουμε αυτή τη συνενοχή», προσθέτει.