Gaza Freedom Flotilla: Αναχαιτίστηκαν τρία πλοία από τον στρατό του Ισραήλ
Ακτιβιστές με πορτοκαλί σωσίβια κάθονται σε ένα πλοίο της νηοπομπής Sumud με προορισμό τη Γάζα.
AP Photo/Leo CorreaΟ «στόλος για την ελευθερία της Γάζας» (Gaza Freedom Flotilla) ανακοίνωσε σήμερα πως πλοία του υπέστησαν επίθεση από τις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και ότι τουλάχιστον τρία αναχαιτίστηκαν κατά τη διάρκεια νέας προσπάθειάς τους να φθάσουν στον παλαιστινιακό θύλακο, που έχει υποστεί πελώρια καταστροφή στον πόλεμο που πλέον έχει εισέλθει στον τρίτο του χρόνο, προκειμένου να παραδώσουν ανθρωπιστική βοήθεια.
Η συλλογικότητα ανέφερε μέσω Instagram ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις χρησιμοποίησαν μέσα ηλεκτρονικού πολέμου για να εμποδίσουν τη μετάδοση επικοινωνιών και βίντεο και μέλη τους επιβιβάστηκαν σε πλοία του στόλου για να τα αναχαιτίσουν.
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως τα σκάφη του στόλου είναι ασφαλή και οδηγούνται σε ισραηλινό λιμάνι όπου οι επιβαίνοντες θα απελαθούν άμεσα.
Συντάξεις, δώρα και επιδόματα «γεμίζουν» τις τσέπες πριν τις γιορτές
08:00
Ανοίγουν ξανά τα διόδια οι αγρότες: Αμετακίνητα τα μπλόκα - Νέα σύσκεψη σήμερα στη Λάρισα
07:50
Γάζα: Πρόοδο στην εφαρμογή του σχεδίου Τραμπ «βλέπει» ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ
07:41
«Athens Santa Run 2025»: Ποιοι δρόμοι και πότε θα κλείσουν σήμερα
07:32