Στις 5 Γενάρη η δίκη του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ - Αρνείται τις κατηγορίες
Ο Τζέιμς Κόμι
AP Photo/Charles KrupaΓια τις 5 Ιουανουρίου ορίστηκε η δίκη του πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ ο οποίος εμφανίστηκε την Τετάρτη (8/10) σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στην Αλεξάνδρεια της Βιρτζίνια,
Ο Κόμεϊ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις και παρεμπόδιση κοινοβουλευτικής έρευνας αρνήθηκε την ενοχή του, ενώ οι δικηγόροι του έκαναν γνωστό ότι θα ζητήσουν την απόρριψή τους.
Οι κατηγορίες βασίζονται στην κατάθεση του Κόμεϊ στο Κογκρέσο το 2020, όπου φέρεται να είπε ψέματα για τη γνώση του σχετικά με διαρροή απόρρητων πληροφοριών που αργότερα αναφέρθηκε από πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Κόμι κατηγορείται ότι είπε ψευδώς σε Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή, κατά την ακρόαση του 2020, πως δεν είχε εξουσιοδοτήσει κανέναν να λειτουργήσει ως ανώνυμη πηγή σε δημοσιεύματα σχετικά με έρευνες του FBI.
Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι είχε επιτρέψει σε υπάλληλο του FBI να αποκαλύψει πληροφορίες για ομοσπονδιακή έρευνα που φέρεται να σχετίζεται με τη Χίλαρι Κλίντον, αντίπαλο του Τραμπ στις εκλογές του 2016.
Πρόκειται για την πρώτη ποινική δίωξη του υπουργείου Δικαιοσύνης εναντίον πολιτικού αντιπάλου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Το 2017, ο Τραμπ απέλυσε τον Κόμει από τη θέση του διευθυντή του FBI, το οποίο ερευνούσε την προεκλογική του εκστρατεία.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κατηγορίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης στον πρώην διευθυντή του FBI - Χαιρετίζει ο Τραμπ
Νέος βομβαρδισμός ταχύπλοου στον Ειρηνικό από τις ΗΠΑ: Δύο νεκροί - Βίντεο από την ανατίναξη (vid)
07:50
Εντοπίστηκε σπάνια γιγάντια μέδουσα-φάντασμα που παγιδεύει τα θηράματα σε μια «κουρτίνα θανάτου»
07:41
«Απόβαση» του ελληνικού κατασκευαστικού κλάδου στη Ρουμανία – Έργα αξίας 1 δισ. ανέλαβε η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
07:32
Αλλαγές στην αγορά πληροφορικής φέρνει η εξαγορά της OTS από τη Real Consulting
07:23