Η ΕΕ χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: «Πρόκειται για μείζον διπλωματικό επίτευγμα»
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Κάγια Κάλας
ΑΠΕ ΜΠΕΗ επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας χαιρέτισε σήμερα τη συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς υπό την αιγίδα του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτηρίζοντάς την «μείζον διπλωματικό επίτευγμα».
«Η ΕΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να υποστηρίξει την εφαρμογή της», πρόσθεσε.
Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι καλωσόρισε επίσης τη συμφωνία και δήλωσε πως η χώρα του είναι έτοιμη να στείλει στρατεύματα, αν χρειασθούν δυνάμεις για τη διατήρηση της ειρήνης.
«Η ειρήνη είναι κοντά», δήλωσε ο Ταγιάνι μέσω του X. «Η Ιταλία, η οποία ανέκαθεν υποστήριζε το σχέδιο των ΗΠΑ, είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί για τη σταθεροποίηση της κατάπαυσης του πυρός, την παράδοση νέας ανθρωπιστικής βοήθειας και τη συμμετοχή στην ανοικοδόμηση της Γάζας. Είμαστε επίσης έτοιμοι να στείλουμε στρατεύματα, αν δημιουργηθεί μια διεθνής ειρηνευτική δύναμη για να επανενώσει την Παλαιστίνη».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Στις 12 το μεσημέρι υπογράφουν τη συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα Ισραήλ και Χαμάς
Οι ηγέτες του πλανήτη χαιρετίζουν την πρώτη συμφωνία Ισραήλ - Χαμάς: «Η ειρήνη φαίνεται εφικτή»
Συναγερμός για εξαφάνιση 31χρονου σε χωριό της Έδεσσας - Σε πιθανό κίνδυνο η ζωή του
14:11
Κίνα: Προ των πυλών ο τυφώνας Dolphin στην ανατολική ακτή- Σε επιφυλακή για πλημμύρες, κατολισθήσεις
14:02
Τέλος στα αντίγραφα ασφαλείας φωτογραφιών από τη Google στις 10 Αυγούστου
14:01
ΕΛ.Α.Σ για το χωροταξικό: Η χώρα χρειάζεται ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική για τον Τουρισμό
13:41