Ερντογάν: Η Τουρκία θα βοηθήσει στην εποπτεία της εκεχειρίας στη Γάζα
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν
(AP Photo/Matthias Schrader)Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι η Άγκυρα θα παρακολουθεί στενά την εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διαδικασία, συνεχίζοντας παράλληλα τις προσπάθειες υπέρ της δημιουργίας παλαιστινιακού κράτους.
Σε ανάρτησή του στο X, ο Ερντογάν ευχαριστεί τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, «ο οποίος επέδειξε την αναγκαία πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση προς την επίτευξη της εκεχειρίας», καθώς και το Κατάρ και την Αίγυπτο.
Ο ρόλος του Ισραήλ στη διαδικασία δεν αναφέρεται στην ανάρτηση του Τούρκου προέδρου.
Υπενθυμίζεται ότι πηγή με γνώση των λεπτομερειών των διαπραγματεύσεων αποκάλυψε νωρίτερα στην Jerusalem Post ότι το Κατάρ, η Αίγυπτος, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Τουρκία έχουν υπογράψει ως εγγυητές της συμφωνίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τουρκία: Πρόσκαιρη δημοσκοπική πτώση ή τέλος εποχής για τον Ερντογάν;
Πυρά Ερντογάν κατά Ισραήλ: «Τρομοκρατία» η αναχαίτιση του στόλου για τη Γάζα
Ισραήλ: Όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι του τομέα υψηλής τεχνολογίας θέλουν να φύγουν απο τη χώρα
20:40
ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ - ΑΓΚΑΘΙΑ: Liveblog: Σε εξέλιξη η συνάντηση Τραμπ και Ζελένσκι για το ειρηνευτικό σχέδιο στην Ουκρανία
20:30
Πιερρακάκης: «Το τέλος του Ταμείου Ανάκαμψης δεν σημαίνει τέλος της ανάπτυξης»
20:28
Νέα κόντρα κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες και τις επιδοτήσεις
20:17