Φιλιππίνες: Άρση της προειδοποίησης για τσουνάμι μετά τον σεισμό των 7,4 Ρίχτερ
Καταστροφές απότον σεισμό στις Φιλιππίνες.
AP PhotoΤο σεισμολογικό και ηφαιστειολογικό ινστιτούτο των Φιλιππίνων ήρε την προειδοποίηση για τσουνάμι που είχε εκδοθεί έπειτα από τον σεισμό 7,4 βαθμών που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα κοντά στη νότια ακτή της.
Σχετική προειδοποίηση ήρε και η Ινδονησία για τις περιοχές Βόρειο Σουλαουέζι και Παπούα.
Ισχυρός σεισμός 7,4 βαθμών - σύμφωνα με το σεισμολογικό και ηφαιστειολογικό ινστιτούτο Phivolcs - σημειώθηκε σήμερα στον θαλάσσιο χώρο ανοικτά των νότιων Φιλιππίνων, με προειδοποιήσεις για τσουνάμι στην ίδια τη νησιωτική χώρα και σε γειτονικά κράτη κι εκκλήσεις στον πληθυσμό να απομακρυνθεί από τις ακτές και να πάει σε περιοχές με μεγαλύτερο υψόμετρο.
Το Phivolcs προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος για μετασεισμούς μετά την κύρια δόνηση, περίπου 20 χιλιόμετρα ανοικτά της πόλης Μανάι, στην επαρχία Ανατολική Νταβάο, στην περιφέρεια του μεγάλου νησιού Μιντανάο.
Η δόνηση καταγράφτηκε στις 09:43 (τοπική ώρα· στις 04:43 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τους σεισμολόγους.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ούτε σοβαρές υλικές ζημιές.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στις Φιλιππίνες: Καμπανάκι για τσουνάμι τριών μέτρων - Δείτε βίντεο
Ρώσοι ολιγάρχες στρέφονται κατά του Βελγίου για τα παγωμένα κεφάλαια στην Euroclear
22:36
Yψηλού συμβολισμού η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Άμπου Ντάμπι - Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΑΕ (vid)
22:33
«Άνοιξαν» μετά από οκτώ μήνες οι ομπρέλες στην παραλία της Θεσσαλονίκης (vid)
22:27
Ισραήλ: H Πολεμική Αεροπορία «θα απαντήσει» σε κάθε επίθεση του Ιράν, λέει ο νέος αρχηγός της
22:14