Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι του τρομοκράτη Σαλά Αμπντεσλάμ
Παραιτήθηκαν οι δικηγόροι του μοναδικού επιζώντα τρομοκράτη από τις επιθέσεις στο Παρίσι, Σαλά Αμπντεσλάμ.
Από τις επιθέσεις, που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο, έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι. Ο τρομοκράτης είχε συλληφθεί τον Μάρτιο στις Βρυξέλλες και αρνείται να μιλήσει από την έκδοση του στη Γαλλία τον Απρίλιο.
Ο Αμπντεσλάμ κρατείται σε συνθήκες απομόνωσης κοντά στο Παρίσι. Παρακολουθείται από κάμερες όλο το 24ωρο, κάτι που τον έχει ενοχλήσει σε μεγάλο βαθμό.
Οι αρχές τον θεωρούν πρόσωπο κλειδί στις αιματηρές επιθέσεις, καθώς μεταξύ άλλων ανέλαβε τη μετακίνηση των δραστών, αλλά ελλείψει στοιχείων αδυνατούν να του αποδώσουν συγκεκριμένο ρόλο.
Οι δικηγόροι του ενημέρωσαν πως δεν επιθυμεί να μιλήσει σε κανέναν, ενώ δε θέλει νομική εκπροσώπηση.
Οι Φρανκ Μπερτόν και Σβεν Μέρι είπαν χαρακτηριστικά στην τηλεόραση BFM:
« Έχουμε πειστεί και μας έχει πει ότι δε θα μιλήσει και θα κάνει χρήση του δικαιώματος να παραμείνει σιωπηλός. Τι μπορούμε να κάνουμε; Έχω δηλώσει από την αρχή ότι αν ο πελάτης μου παραμείνει σιωπηλός, θα παραιτηθώ από την υπόθεση».
Χωρίς ταξί από αύριο η Ελλάδα - 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες
15:48
Ισραήλ: Επιχειρησιακά σχέδια για ακόμη τρεις εβδομάδες πολέμου με το Ιράν με χρονική επέκταση
15:40
Σημαντικά ευρήματα υποβρύχιας ανασκαφής σε ναυάγιο πλοίου το 1802 στα Κύθηρα
15:37
«Ναι» από τις ΗΠΑ στη διέλευση ιρανικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ
15:24