Ιταλίδα καλείται να επιστρέψει αποζημίωση 200.000 ευρώ για τον θάνατο του συζύγου της από κορωνοϊό
Γυναίκα κυκλοφορεί με μάσκα την εποχή του κορωνοϊού
(AP Photo/Emilio Morenatti)Τα χρήματα της ασφάλειας, 200.000 ευρώ, που πήρε για τον θάνατο του συζύγου της από κορωνοϊό τον Μάρτιο του 2020, υποχρεώθηκε να επιστρέψει ιταλίδα πολίτης.
Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο της πόλης Πάρμα αρχικά είχε αποφανθεί ότι η οικογένεια του εκλιπόντα δικαιούνταν να λάβει το συγκεκριμένο ποσό από την ασφαλιστική εταιρία. Τώρα, όμως, το εφετείο ανέτρεψε την απόφαση και υποχρέωσε την χήρα να επιστρέψει τα χρήματα που της είχαν καταβληθεί.
Η αιτιολογία είναι ότι ο άνδρας της είχε υπογράψει ασφάλεια που κάλυπτε «θάνατο οφειλόμενο σε βίαια περιστατικά και ατυχήματα», αλλά ότι έστω και αν επέφερε σοβαρότατες επιπλοκές – όπως και τον θάνατο- ο ιός της covid δεν πρέπει να θεωρείται βίαιο περιστατικό. Τη σχετική ερμηνεία επιβεβαίωσε, με πρόσφατη απόφασή του, και το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιταλίας.
Παρά ταύτα, υπήρξαν δικαστήρια της χώρας που ακολούθησαν διαφορετική γραμμή. Δικαστής της πόλης Βερτσέλι, στη βόρεια περιφέρεια Πεδεμόντιο, αποφάνθηκε ότι ο θάνατος ενός γιατρού -οφειλόμενος στην covid 19- θα πρέπει να αποζημιωθεί από την ασφαλιστική η οποία κάλυπτε μόνον βίαια συμβάντα και ατυχήματα.
Οι σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι η δικαστική ετυμηγορία αλλάζει κάποιες φορές βάσει του επαγγέλματος του θύματος, του χώρου στον οποίο έγινε η μόλυνση και φυσικά, κάποιων όρων και προϋποθέσεων του συμβολαίου της ασφάλειας που είχε υπογραφεί.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Συνελήφθη 25χρονη για τη δολοφονία των παιδιών της - Έκρυψε τα πτώματα στη ντουλάπα
Ιταλία: Ηλικιωμένος έπεσε από το μπαλκόνι μόλις του χτύπησε δικαστικός κλητήρας για έξωση
Κόντρα Μερτς - Μελόνι με Κομισιόν για την απαγόρευση θερμικών κινητήρων μετά το 2035
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00
IRIS: Υποχρεωτικό για όλες τις επιχειρήσεις - Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
03:00