Η επόμενη μέρα μετά το ρωσικό σφυροκόπημα - Επανήλθε το ρεύμα σε πάνω από 800.000 Ουκρανούς
Το προσωπικό των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης προσπαθεί να σβήσει μια πυρκαγιά μετά από ρωσική επίθεση στο Κίεβο.
(AP Photo/Dan Bashakov)Αποκαταστάθηκε η παροχή ρεύματος σε πάνω από 800.000 κατοίκους του Κιέβου, μία μερά μετά την μαζική ρωσική επίθεση με πυραύλους και drones στο ουκρανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας.
Η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ενέργειας της Ουκρανίας, η DTEK, δήλωσε το Σάββατο ότι «οι κύριες εργασίες για την αποκατάσταση της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος είχαν ολοκληρωθεί, αλλά ότι ορισμένες τοπικές διακοπές ρεύματος εξακολουθούσαν να επηρεάζουν την ουκρανική πρωτεύουσα μετά τις μαζικές επιθέσεις της Ρωσίας την Παρασκευή».
Οι ρωσικές επιθέσεις με drones και πυραύλους τραυμάτισαν τουλάχιστον 20 άτομα στο Κίεβο, προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια και προκάλεσαν διακοπές ρεύματος σε ολόκληρη την Ουκρανία νωρίς την Παρασκευή.
Τι ανέφερε η πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο, χαρακτήρισε την επίθεση ως «μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρωμένες επιθέσεις κατά της ενεργειακής υποδομής της χώρας μας».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Παρασκευή ότι οι επιθέσεις είχαν ως στόχο ενεργειακές εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν τον ουκρανικό στρατό. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις εγκαταστάσεις αυτές, αλλά ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν υπερηχητικούς πυραύλους Kinzhal και drone.
Ο ενεργειακός τομέας αποτελεί βασικό στόχο επιθέσεων από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία πριν από περισσότερα από τρία χρόνια.
Ζαλγκίρις - Παναθηναϊκός 85-92: Όσμαν και Ναν έφεραν το «χριστουγεννιάτικο διπλό» στο Κάουνας
22:12
Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό στρατού Λιβύης - Βρέθηκαν τα συντρίμμια
22:07
Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί που κερδίζουν πάνω από 6 εκατ. ευρώ
22:07
Eurojackpot: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της αποψινής (23/12) κλήρωσης για τα 39 εκατ. ευρώ
21:57