Νετανιάχου προς Τραμπ: «Είστε ο μεγαλύτερος φίλος του Ισραήλ»
Τραμπ - Νετανιάχου
(Evelyn Hockstein/Pool via AP)Κατά την έναρξη της ομιλίας του, ο κ. Νετανιάχου καλωσόρισε τον Αμερικανό πρόεδρο και μίλησε για μια «συγκινητική ημέρα» που θα γραφτεί στην ιστορία. Τόνισε, συγκεκριμένα, «Θα βρείτε τη θέση σας στην ιστορία του έθνους μας, όπως είστε εγγεγγραμένος και στην ιστορία του κόσμου».
«Ευχαριστώ πολύ κύριε πρόεδρε» είπε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.
Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Τραμπ που αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ (σ.σ. κάτι που είχε γίνει κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας).
Παράλληλα, είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη του Αμερικανού προέδρου στην επιχείρηση Rising Lion αλλά και την επιχείρηση Midnight Hammer, δηλαδή τον βομβαρδισμό των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.
«Κανένας δεν έχει κάνει ούτε στο ελάχιστο όσα έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ»
Χαρακτήρισε δε, τον Ντόναλντ Τραμπ τον μεγαλύτερο φίλο που είχε και έχει το κράτος του Ισραήλ.
«Κανένας δεν έχει κάνει ούτε στο ελάχιστο τα όσα έχει κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ» ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η ειρηνευτική του πρόταση ανοίγει την πόρτα για την επέκταση της ειρήνης.
«Το Ισραήλ πέτυχε τεράστιες νίκες»
«Σήμερα το εβραϊκό ημερολόγιο γράφει το τέλος ενός διετούς πολέμου» είπε ο κ. Νετανιάχου, και αναφερόμενος στη Χαμάς είπε ότι «αυτά τα τέρατα παίρνουν ομήρους μωρά».
«Το Ισραήλ πέτυχε τεράστιες νίκες» ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στους ηγέτες της Χαμάς που εξολοθρεύτηκαν από τον ισραηλινό στρατό.
«Οι στρατιώτες μας πολέμησαν σαν λιοντάρια» δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, που αναφέρθηκε και στους «ήρωες που έπεσαν στο πεδίο της μάχης».
Πορτογαλία: «Πράσινο φως» σε νομοσχέδιο για την επιβολή φόρου στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας
20:42
Ρέθυμνο: Στο Θριάσιο 71χρονος από την Πρέβελη - Φέρει εγκαύματα στο 40% του σώματος του
20:31
Τους 51 έφτασαν οι νεκροί στην Κίνα από κατολίσθηση στην Τσονγκτσίνγκ
20:19
Liveblog: Μάχες με τα πύρινα μέτωπα σε Ρέθυμνο και Πάρο - Κάηκε μέρος του φοινικόδασους της Πρέβελης
20:15