ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία για Μπόρις Τζόνσον: Πραγματικά ντρεπόμαστε για αυτόν

Ρωσία για Μπόρις Τζόνσον: Πραγματικά ντρεπόμαστε για αυτόν
REUTERS/Toby Melville

Με εξίσου σκληρά λόγια απάντησε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα στις δηλώσεις του Βρετανού ομολόγου της, σύμφωνα με τις οποίες η Βρετανία έχει απτές αποδείξεις ότι η Ρωσία συμμετείχε στην επίθεση εναντίον ενός κομβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι, πριν από έναν περίπου μήνα.

"Φαίνεται πως ο Μπόρις Τζόνσον πέρασε από τα λόγια στα έργα κάνοντας χρήση όπλων κατά της Ρωσίας-ντροπή! Πραγματικά ντρεπόμαστε για αυτόν!", δήλωσε η κα Ζαχάροβα.

Σκωπτική και απαξιωτική όμως ήταν και η δήλωση-απάντηση του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Άμυνας στρατηγού Ιγκόρ Κονασένκοφ. "Στη Μόσχα έχουμε συνηθίσει πλέον στη ρωσοφοβική υστερία μελών της βρετανικής ελίτ. Οι κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της Ρωσίας ο Μπόρις Τζόνσον δεν είναι τίποτα άλλο παρά "τρικυμία μέσα σε ένα ποτήρι θολό λονδρέζικο νερό ...", δήλωσε χαρακτηριστικά ο ρώσος στρατηγός.

Ο Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε ότι αρχικά ο εκπρόσωπος του βρετανικού Υπ . Άμυνας επικαλέστηκε ως μάρτυρες, για τη επίθεση εναντίον του κομβόι, κάποιους εθελοντές οι οποίοι στη συνέχεια αποδείχτηκαν πολεμιστές της Τζεμπχαντ Αν Άσρα.

Ο ρώσος αξιωματούχος θύμισε οτι και η Ουάσινγκτον μετά από αυτά τα "αδιάσειστα ", όπως λέει, στοιχεία, κατηγόρησε την Μόσχα, λίγο αργότερα όμως δια στόματος του προέδρου της επιτροπής των αρχηγών των επιτελείων του αμερικανικού στρατού, ανακάλεσε τις κατηγορίες.

"Τώρα, με έναν μήνα καθυστέρηση έρχεται ο κύριος Τζόνσον να μας πει ότι μέσω δορυφόρων υπάρχουν φωτογραφίες που μας "ενοχοποιούν", οι οποίες φωτογραφίες ούτως ή άλλως κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

"Το αυθεντικό βίντεο με την πορεία του κονβόι είναι αυτό που δημοσιοποίησε η Ρωσία, στο οποίο φαίνεται να κινείται ένα φορτηγό με κοτσαδόρο ο οποίος μεταφέρει οπλοπολυβόλο μεγάλου διαμετρήματος. Οι αποδείξεις του Τζόνσον δεν αξίζουν δεκάρα", είπε ο Κονασένκοφ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ