Ανοίγει το πέρασμα της Ράφα το Ισραήλ για τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα
Φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια εισέρχονται στο πέρασμα της Ράφα μεταξύ Αιγύπτου και Λωρίδας της Γάζας
AP Photo/Mohamed ArafatΣτο άνοιγμα της συνοριακής διέλευσης στη Ράφα για τη διέλευση ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα αναμένεται να προχωρήσει σήμερα, Τετάρτη (15/10) το Ισραήλ μετά την επιστροφή των σορών επιπλέον τεσσάρων ομήρων το βράδυ της Τρίτης (14/10).
Την ίδια ώρα, ακύρωσε την απόφαση για μείωση των φορτηγών με βοήθεια που εισέρχεται στον παλαιστινιακό πληθυσμό κατά το ήμισυ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Προγράμματος (ΠΕΠ) του ΟΗΕ, μέσα σε ένα μήνα σκοπεύει να διανείμει ψωμί, αλεύρι και δέματα με τρόφιμα σε 1,6 εκατ. Παλαιστίνιους, όπως έχει ενημερώσει ο αντιπρόσωπος Μάρτιν Φρικ.
«Η στιγμή είναι ζωτικής σημασίας για τον κόσμο στη Γάζα» εξήγησε ο αντιπρόσωπος του ΠΕΠ στη Γερμανία, στην Αυστρία και στο Λιχτενστάιν μιλώντας στο RND.
«Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να φέρει ασφαλείς διελεύσεις των συνόρων και σαφείς εγγυήσεις ασφαλείας για τη μεταφορά βοήθειας τώρα» συνέχισε ο κ. Φρικ, υπογραμμίζοντας πως κάθε ώρα μετράει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Γκβιρ: Aπειλεί με πλήρη διακοπή βοήθειας στη Γάζα αν η Χαμάς δεν παραδώσει τις σορούς Ισραηλινών
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25 Δεκεμβρίου)
06:30
Αυξημένες αποδοχές για τους δημόσιους υπαλλήλους - Τι κερδίζουν μετά τις φοροελαφρύνσεις
06:00
Ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ την τελευταία Κυριακή του χρόνου
05:00
Αντίστροφη μέτρηση για την επιχορήγηση βιβλίων ΔΥΠΑ - Πάνω από 120.000 vouchers έως σήμερα
04:00