Η αγκαλιά και το σταυρωτό φιλί Μακρόν - Ερντογάν στην Αίγυπτο: «Συμφιλιωθήκαμε»
Ο Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Yoan Valat/ APΣε «θερμό» κλίμα συναντήθηκαν ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν, με τις κάμερες να απαθανατίζουν τους δύο ηγέτες να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Σαρμ ελ Σέιχ στην Αίγυπτο.
Στα πλάνα φαίνεται ο Ερντογάν να προσκαλεί τον Ερντογάν να καθίσει δίπλα του, ωστόσο στον διάλογο που καταγράφηκε, ο Μακρόν ακούγεται να απευθύνεται στον Ερντογάν, λέγοντας:
«Πάρε με τηλέφωνο, πες μου ημερομηνία για να έρθω τότε. Το αυτοκίνητο μου είναι πίσω, σε απόσταση περίπου τριών λεπτών και με περιμένουν. Πρέπει να φύγω. Συμφιλιωθήκαμε» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Να προσέχεις...» ακούγεται να λέει ο Μακρόν.
Ο Ερντογάν απαντά: «Σε ευχαριστώ... στο καλό».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στο περιθώριο της Συνόδου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην οποία συμμετείχαν και οι δύο ηγέτες κατά την οποία σύμφωνα με το Anadolu, συζητήθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας και η κατάσταση στη Γάζα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της συνέχισης της εκεχειρίας στη Γάζα και της λύσης των δύο κρατών για την ανοικοδόμηση της Παλαιστίνης και τη διαρκή ειρήνη.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τραμπ για Ερντογάν: Θα μπορούσε να βοηθήσει να τερματιστεί ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας
Εκλογές Ονδούρα: Προβάδισμα για τον υποψήφιο που στηρίζει ο Τραμπ
11:32
Ιωάννινα: Στα ελληνοαλβανικά σύνορα βρέθηκε ΙΧ των ληστών κοσμηματοπωλείου στην Πάργα
11:32
Τσατραφύλλιας: Η κακοκαιρία δεν έχει τελειώσει - Οι επτά περιοχές που θα «σαρώσει» σήμερα o Byron
11:24
Χειροπέδες σε επτά άτομα για «φρουτάκια» στην Θεσσαλονίκη
11:21