ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Τουλάχιστον επτά νεκροί στο Χαλέπι από νέες επιχειρήσεις

Συρία: Τουλάχιστον επτά νεκροί στο Χαλέπι από νέες επιχειρήσεις
REUTERS / ABDALRHMAN ISMAIL

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικά πλήγματα και πυρά του πυροβολικού σε συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες στο Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Κατά τη ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία, ο μέχρι στιγμής απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί διότι υπάρχουν επίσης πολλοί βαριά τραυματίες.

Ανάμεσα στις περιοχές που χτυπήθηκαν είναι μια αγορά στη Φαρντούς, συνοικία που είχε βομβαρδιστεί από αέρος και χθες, Τρίτη, όταν η Ρωσία κλιμάκωσε τις επιδρομές της στο ανατολικό Χαλέπι, σε υποστήριξη μιας επιχείρησης του συριακού στρατού ο οποίος αποπειράται να ανακτήσει έναν τομέα υπό τον έλεγχο ανταρτών στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Στους βομβαρδισμούς αυτούς σκοτώθηκαν 27 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παιδιών, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν παράλληλα από πυρά ανταρτών σε μια περιοχή ελεγχόμενη από τις κυβερνητικές δυνάμεις στο δυτικό Χαλέπι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ένας 13χρονος, που ονομάζεται Τζαμίλ Μουστάφα Χαμπούς, σώθηκε από τους χθεσινούς βομβαρδισμούς στη Φαρντούς καθώς κατάφεραν να τον βγάλουν από τα συντρίμμια εθελοντές της οργάνωσης Λευκά Κράνη, έπειτα από μια επιχείρηση που διήρκεσε τέσσερις ώρες.

Όταν άκουσαν τις κραυγές του κάτω από τα συντρίμμια, μέλη συνεργείων διάσωσης άρχισαν να σκάβουν και κατάφεραν να τον φθάσουν και να του χορηγήσουν οξυγόνο, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο πατέρας και ο αδελφός του σκοτώθηκαν στον βομβαρδισμό, ενώ η μητέρα του νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Πρώην οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, το Χαλέπι έχει μετατραπεί σε ένα από τα σύμβολα του πολέμου ο οποίος σπαράσσει τη χώρα από τον Μάρτιο του 2011.
Εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους στους σφοδρούς βομβαρδισμούς μετά την έναρξη, την 22η Σεπτεμβρίου, μιας νέας επιχείρησης του συριακού στρατού με την υποστήριξη των ρώσων συμμάχων του.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ