Ουκρανία: «Θα χρειαστεί στρατιωτική βοήθεια έως και 20 δισ. δολαρίων μέσω του ΝΑΤΟ το 2026»
Ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ.
AP PhotoΗ Ουκρανία θα χρειαστεί την επόμενη χρονιά στρατιωτική βοήθεια εκτιμώμενης αξίας 12-20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στο πλαίσιο της νέας πρωτοβουλίας του ΝΑΤΟ για την αγορά αμερικανικών όπλων, δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ντένις Σμιχάλ.
Το πρόγραμμα PURL (σ.σ. Prioritised Ukraine Requirements List – δηλ. Λίστα Προτεραιοποιημένων Απαιτήσεων για την Ουκρανία) ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Ουάσινγκτον και επιτρέπει στο Κίεβο να αγοράζει αμερικανικά οπλικά συστήματα που χρηματοδοτούνται από τους Ευρωπαίους.
Απευθυνόμενος σε ομολόγους του οι οποίοι συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες, ο Σμιχάλ είπε ότι η Ουκρανία είναι ικανή να κατασκευάσει 10 εκατ. μη επανδρωμένα αεροσκάφη το 2026 εφόσον εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση από τους συμμάχους, ενώ υπογράμμισε πως χρειάζεται περισσότερα βλήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ρωσικά στρατεύματα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Ζελένσκι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία
Ρούτε από Σύνοδο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ: Έχουμε όλα τα μέσα και την εξουσία να αμυνθούμε
Συνάντηση υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ - ΕΕ: Στο επίκεντρο ρωσικά drone, ευρωπαϊκή άμυνα, Ουκρανία
Πληρωμές σε συντάξεις και επιδόματα: Ποιοι πάνε «ταμείο» σήμερα και αύριο
06:00
Επίδομα θέρμανσης: Μέχρι σήμερα η προκαταβολή σε πάνω από 1 εκατ. νοικοκυριά
05:00
Πόσο θα πληρώσουν φέτος οι καταναλωτές για το χριστουγεννιατικο τραπέζι
04:00
Ποιοι άνεργοι 18-29 ετών μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας της ΔΥΠΑ
03:00