Με προειδοποιήσεις για τους Tomahawk το «ναι» του Πούτιν για την συνάντηση με Τραμπ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν
Vyacheslav Prokofyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via APΤην συνάντηση κορυφής μεταξύ των δύο ηγετών Ρωσίας και ΗΠΑ για την Ουκρανία επιβεβαίωσε το Κρεμλίνο, ωστόσο όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απηύθυνε προειδοποιήσεις στον Αμερικανό ομόλογό του για την χορήγηση πυραύλων Tomahawk στο Κίεβο.
Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας σήμερα, ότι η χορήγηση πυραύλων κρουζ Tomahawk στην Ουκρανία θα έβλαπτε τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας και την ειρηνευτική διαδικασία.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης στον Τραμπ ότι οι δυνάμεις της Μόσχας έχουν επί του παρόντος «πλήρη στρατηγική πρωτοβουλία» σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ουσακόφ.
Ανέφερε επίσης, ότι πριν από την νέα σύνοδο κορυφής μεταξύ των δύο προέδρων θα προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο και του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ τις επόμενες ημέρες.
Είπε ακόμα ότι η τηλεφωνική συνομιλία, η οποία διήρκεσε λίγο λιγότερο από δυόμισι ώρες, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσίας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νέα συνάντηση Τραμπ-Πούτιν στη Βουδαπέστη - Ολοκληρώθηκε η τηλεφωνική συνομιλία
Κρήτη: Ρώσος αξιωματούχος έκαψε... λάθος επιχείρηση - Ήθελε να εκφοβίσει την πρώην σύζυγό του
18:27
Κομισιόν: Σχέδιο δράσης κατά του κυβερνοεκφοβισμού για την προστασία των νέων στο διαδίκτυο
18:18
Ιράκ: Πάνω από 4.580 κρατούμενοι του Ισλαμικού Κράτους έχουν μεταφερθεί στη χώρα από τη Συρία
18:09
Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με τον πρόεδρο της Νότιας Αφρικής για την Ουκρανία
17:59