Ιταλία: Διασώθηκαν 91 μετανάστες από το Λιμενικό ανοιχτά της Λαμπεντούζας
Bάρκα με μετανάστες
(AP Photo/Jeremias Gonzalez, file)Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ολοκληρώθηκε επιχείρηση διάσωσης που διεξήγαγε η Ακτοφυλακή, ανοικτά της Λαμπεντούζας, κατά την οποία διασώθηκαν 91 άτομα.
Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά από αναφορά που έλαβε η Frontex από αεροσκάφος, σχετικά με ένα σκάφος που έπλεε ακυβέρνητο περίπου 16 ναυτικά μίλια από τη Λαμπεντούζα.
Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τα περιπολικά σκάφη CP 301 και CP 336 της Ακτοφυλακής.
Μόλις έφτασαν στο σκάφος, τα πληρώματα προχώρησαν στη μεταφορά των ατόμων που βρίσκονταν επί του σκάφους.
Κατά την επιθεώρηση των χώρων κάτω από το κατάστρωμα, βρέθηκαν μετανάστες με σοβαρά προβλήματα υγείας καθώς και δύο πτώματα.
Τα 91 άτομα που διασώθηκαν — 85 άνδρες, μία γυναίκα και πέντε φερόμενοι ως ανήλικοι — πολλά από τα οποία σε επισφαλή κατάσταση υγείας, αποβιβάστηκαν στη συνέχεια στη Λαμπεντούζα και παραδόθηκαν στη φροντίδα του ιατρικού προσωπικού που βρισκόταν στην ξηρά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ιταλία: Πέθανε το κοριτσάκι 6 ετών που πριν 12 ημέρες είχε φτάσει στην Λαμπεντούζα
Ιταλία: Πλεούμενο με μετανάστες ανετράπη στα ανοικτά της Λαμπεντούζα - Τουλάχιστον 20 νεκροί
Η πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, Κιμ Κέον Χι, κατηγορείται για δωροδοκία
09:30
Κλείνουν παραδρόμους για δύο ώρες οι αγρότες στο μπλόκο του Μπράλου - Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις
09:20
Οι υβριδικές Porsche 911 θέλουν προσοχή αν παραμείνουν ακίνητες για πολλές μέρες
09:15
Ουκρανία: Σύνοδο της Συμμαχίας των Προθύμων στις αρχές Ιανουαρίου στο Παρίσι προανήγγειλε ο Μακρόν
09:12