Νιγηρία: Βυτιοφόρο ανατράπηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες – Τουλάχιστον 35 νεκροί
Τουλάχιστον 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα ανατράπηκε και εξερράγη στην Πολιτεία του Νίγηρα, στη βόρεια Νιγηρία, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας.
Το όχημα ξέφυγε από τον δρόμο, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πετρέλαιο, το οποίο ανεφλέγη μέσα σε λίγα λεπτά, είπε η Αϊσάτου Σαάντου, η επικεφαλής της Υπηρεσίας στην Πολιτεία του Νίγηρα.
Τα θύματα μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό νοσοκομείο.
Τέτοια δυστυχήματα είναι συχνό φαινόμενο στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, όπου το πετρέλαιο και τα παράγωγά του μεταφέρονται οδικώς, λόγω του περιορισμένου δικτύου αγωγών. Οι κακοσυντηρημένοι δρόμοι, που είναι γεμάτοι με λακκούβες, είναι επίσης μια σημαντική αιτία για τα πολυάριθμα τροχαία, στα οποία σκοτώνονται δεκάδες άνθρωποι κάθε χρόνο.
Ζερεφός στο CNN Greece: Στο Κοινό των Ακαδημιών ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε ένα ρευστό κόσμο
08:05
Συνελήφθη 33χρονος στις ΗΠΑ για απειλή δολοφονίας του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς
08:05
Γιατί το κοινό κρυολόγημα κάποιους τους κρεβατώνει ενώ άλλοι το περνούν ελαφρά
08:00
Τρεις νεκροί μετά από αεροπορικό δυστύχημα στη νότια Αυστραλία: Η στιγμή της πτώσης
07:53