«Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι πολύ σημαντικό βήμα», λέει ο Ζελένσκι
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα μιλούν στα μέσα ενημέρωσης κατά την άφιξή τους για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2025.
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert«Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας που αποφασίσθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελούν ένα «πολύ σημαντικό» βήμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Το περιμέναμε και ας ελπίσουμε ότι θα λειτουργήσει, είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατά την άφιξή του στις Βρυξέλλες όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις ευρωπαϊκές και αμερικανικές κυρώσεις με στόχο τον ρωσικό πετρελαϊκό τομέα.
Τι ανέφερε ο Αντόνιο Κόστα
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συμφωνήσουν σήμερα να καλύψουν τις οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας το 2026 και το 2027.
«Σήμερα θα λάβουμε την πολιτική απόφαση να διασφαλίσουμε τις οικονομικές ανάγκες για την Ουκρανία το 2026 και το 2027», δήλωσε ο Αντόνιο Κόστα πριν από την έναρξη των εργασιών της συνόδου κορυφής.
«Το τεχνικό μέρος των μέτρων, συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επ' αυτού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά το σημαντικότερο είναι η πολιτική απόφαση».
Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα: Πότε πέφτουν - Αναλυτικά οι αργίες του 2026
05:00
Tμολόγια ρεύματος ΔΕΗ: Σταθερά τον Φεβρουάριο - Μείωση στα κυμαινόμενα
04:00
Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου η διάρκεια τους - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές
03:00
: Ποιοι δικαιούνται έως 10.000 ευρώ για να μετακομίσουν με το Πρόγραμμα Μετεγκατάσταση
02:00