Η Ευρώπη δεσμεύεται να αντιμετωπίσει τις οικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας για το 2026-2027
Τη δέσμευση όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης - πλην της Ουγγαρίας - να στηρίξουν οικονομικά την Ουκρανία τα επόμενα δύο χρόνια ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αντόνιο Κόστα.
«Σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στέλνει ένα σημαντικό μήνυμα» έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter).
«Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τις πιεστικές χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ουκρανίας για τα επόμενα δύο χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης στις στρατιωτικές και αμυντικές της προσπάθειες» δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα αφότου ανακοινώθηκε πως η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες ενέκρινε το 19ο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, χωρίς όμως να υπάρξει και συμφωνία για τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΕ: Εγκρίθηκαν οι κυρώσεις κατά Μόσχας, απεξάρτηση από το ρωσικό πετρέλαιο - Η επιτυχία της Αθήνας
Συνεχείς εκπαιδεύσεις των Ενόπλων Δυνάμεων - Σε εξέλιξη ασκήσεις σε αέρα θάλασσα και στεριά
21:03
Υδροστρόβιλος σχηματίστηκε στη θαλάσσια περιοχή της Ραφήνας (vid)
20:52
Άμυνα, ασφάλεια, ενέργεια: Πώς ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξε για πάντα την Ευρώπη
20:40
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου μετά τη σύλληψή του χάνει και το «νησί» του στον Καναδά
20:29