Ο Στάρμερ καλεί για ενίσχυση του Κιέβου με όπλα μεγάλης εμβέλειας, μετά από συνάντηση με Ζελένσκι
O Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, στη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.
AP Photo/Kirsty WigglesworthΤην αύξηση στις παραδόσεις όπλων μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Κιρ Στάρμερ, έπειτα από συνάντησή του με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από μια συνάντηση στο Λονδίνο του λεγόμενου «Συνασπισμού των Προθύμων».
«Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα όσον αφορά τα μέσα, ιδιαίτερα τα μέσα με μεγάλη εμβέλεια», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ κατά την έναρξη της συνάντησής τους. «Και βέβαια, υπάρχει η κρίσιμη εργασία του συνασπισμού των προθύμων σχετικά με τις απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας», πρόσθεσε.
Η συνάντηση Ζελένσκι-Στάρμερ πραγματοποιήθηκε αφότου ο βασιλιάς Κάρολος Γ' παραχώρησε νέα ακρόαση στον Ουκρανό πρόεδρο -- η τρίτη συνάντησή τους στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις αρχές του έτους.
Ο επικεφαλής της κυβέρνησης των Εργατικών ηγείται μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν του «συνασπισμού των προθύμων», ο οποίος περιλαμβάνει 26 ευρωπαϊκές κυρίως χώρες που υποστηρίζουν το Κίεβο.
Λήμνος: Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία - «Διπλάσιοι οι τόνοι νερού σε σχέση με το 2024» (vid)
08:56
Τραγωδία στην Κρήτη: Τρεις νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο στους Καλούς Λιμένες, 20 διασώθηκαν
08:48
ΑΑΔΕ: Τα νέα «όπλα» για εικονικές εταιρείες και «αχυρανθρώπους» που αλλάζουν ΑΦΜ - Ο ρόλος του ειδικού λογισμικού
08:45
Βρετανία: Η αστυνομία ζητεί πληροφορίες από αξιωματικούς της ασφάλειας του Άντριου - Έρευνες σε αεροδρόμια και ακίνητα
08:36