Λίβανος: Προχωρά η οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων με την Κύπρο
Το «πράσινο φως» άναψε το υπουργικό συμβούλιο του Λιβάνου για την οριοθέτηση θαλάσσιων συνόρων με την Κύπρο.
Συγκεκριμένα, το υπουργικό συμβούλιο του Λιβάνου, κατά τη συνεδρίασή του την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, υπό τον πρόεδρο της χώρας, Ζοζέφ Αούν, και με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Ναουάφ Σαλάμ, ενέκρινε την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Κύπρο σύμφωνα με την προεδρία του Λιβάνου.
Η κίνηση αυτή ενδέχεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εξερεύνηση και τη συνεργασία στον τομέα της ενέργειας στην περιοχή.
Καθώς ο Λίβανος αντιμετωπίζει τις δικές του οικονομικές προκλήσεις, η σταθεροποίηση των θαλάσσιων συνόρων μπορεί να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του θέση σε πιθανές εκμεταλλεύσεις πόρων.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΚΟΣΜΟΣ
Η Κύπρος παρουσίασε στην Κομισιόν το δικό της σχέδιο ανασυγκρότησης της Γάζας
SPONSORED
ΕΛΛΑΔΑ
Χτύπησε τη σύντροφό του με πατερίτσα στα Χανιά και εκείνη του επιτέθηκε με μαχαίρι
14:26
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ποιος είναι ο Δημήτρης Μαρκόπουλος - Αναλαμβάνει Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
14:23
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ανασχηματισμός: Κώτσηρας στο Μεταφορών, Μαρκόπουλος στο Οικονομικών, Χατζηβασιλείου στο ΥΠΕΞ
14:13
ΚΟΣΜΟΣ
Live: Ισραήλ και Ιράν θέλουν άμεση κατάπαυση του πυρός, λέει ο Τραμπ - Μπαράζ εκατέρωθεν επιθέσεων
14:07
ΚΟΣΜΟΣ