Όπλα μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε από τη «Συμμαχία των Προθύμων» ο Ζελένσκι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
AP PhotoΤην ενίσχυση της Ουκρανίας με όπλα μεγάλου βεληνεκούς ζήτησε σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από τους συμμάχους του Κιέβου που συμμετέχουν στην αποκαλούμενη «Συμμαχία των Προθύμων», προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στην Ρωσία ώστε να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου.
Η Ουκρανία χρησιμοποιεί τα μέσα που διαθέτει για να πλήξει ενεργειακές και στρατιωτικές υποδομές βαθιά εντός της ρωσικής επικράτειας και έχει ζητήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς Tomahawk από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να αυξήσει την πίεση προς την Μόσχα, αλλά δεν τους έχει αποκτήσει ακόμη.
«Μόλις (ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν ένιωσε πίεση και την πιθανότητα εμφάνισης των Tomahawk στην Ουκρανία, δήλωσε αμέσως έτοιμος να επανεκκινήσει τις συνομιλίες», δήλωσε ο Ζελένσκι στο Λονδίνο.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Στάρμερ καλεί για ενίσχυση του Κιέβου με όπλα μεγάλης εμβέλειας, μετά από συνάντηση με Ζελένσκι
Η Δανία σχεδίαζε να ανατινάξει τους αεροδιαδρόμους της Γροιλανδίας σε περίπτωση εισβολής των ΗΠΑ
13:53
Πιερρακάκης: «Θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες πολιτών και επιχειρήσεων για το ενεργειακό κόστος»
13:52
Γεραπετρίτης: Προτεραιότητά μας η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών όπου κι αν βρίσκονται
13:41
Κρεμλίνο: Η Ευρώπη πυροβολεί τα πόδια της με την πολιτική της απέναντι στη ρωσική ενέργεια
13:38