Κλειστά δύο αεροδρόμια της Λιθουανίας - Λόγω αερόστατων από τη Λευκορωσία
Αερόστατα που εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας
State Border Guard Service / APΣυναγερμός σήμανε το βράδυ της Παρασκευής (24/10) στη Λιθουανία, λόγω μετεωρολογικών αερόστατων που εισήλθαν στον εναέριο χώρο της από τη Λευκορωσία, με αποτέλεσμα να κλείσουν τα αεροδρόμια του Βίλνιους και Κάουνας.
Το υπουργείο Μεταφορών της Λιθουανίας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η κυκλοφορία στα δύο αεροδρόμια ανεστάλη μέχρι αργά το βράδυ, λόγω «δεκάδων μπαλονιών» που είχαν εντοπιστεί στα ραντάρ.
Υπενθυμίζεται ότι, το αεροδρόμιο του Βίλνιους έκλεισε και στις 5 Οκτωβρίου, όταν αερόστατα εισήλθαν στον εναέριο χώρο της πρωτεύουσας μεταφέροντας λαθραία τσιγάρα από τη Λευκορωσία, δήλωσαν οι Αρχές.
Να σημειωθεί ότι, η πρωθυπουργός της Λιθουανίας Ίνγκα Ρουγκινιένε δήλωσε την Τετάρτη (22/10) ότι η χώρα θα κλείσει τα σύνορά της με τη Λευκορωσία εάν εισέλθουν ξανά μπαλόνια λαθρεμπόρων από τη γειτονική χώρα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Λιθουανία: Αερόστατα λαθρεμπόρων δημιούργησαν προβλήματα στις πτήσεις στο αεροδρόμιο του Βίλνιους
SPONSORED
Η Κάιλι Μινόγκ μιλά για τον Μάικλ Χάτσενς, τον καρκίνο και το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix
21:56
Γερμανία: Το «κορίτσι του Μάιν» δικαιώθηκε 25 χρόνια μετά τη δολοφονία του - Συνελήφθη ο πατέρας της
21:45
Ο Μασκ έχασε την μάχη από τον Άλτμαν στη νομική διαμάχη για την OpenAI
21:35
«Καμπανάκι» από τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας για τις επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή
21:24