Ρωσία: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες σε ουκρανικό πλήγμα στην περιφέρεια Μπριάνσκ
Ένας Ουκρανός στρατιωτικός εκτοξεύει ένα drone στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, στις 6 Σεπτεμβρίου 2025.
AP Photo/Vasilisa StepanenkoΟυκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε λεωφορείο στη ρωσική περιφέρεια Μπριανσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός και να τραυματιστούν πέντε επιβαίνοντες, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Ο περιφερειάρχης Αλεξάντερ Μπογκομάζ αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram πως η επίθεση σημειώθηκε στην κοινότητα Πόχαρ.
Χθες Κυριακή, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 13 τραυματίστηκαν όταν ρωσικό drone έπληξε λεωφορείο κοντά στην πόλη Σούμι της βορειοανατολικής Ουκρανίας, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Ολέχ Χριχόροφ.
Έκλεισαν δύο αεροδρόμια της Μόσχας εξαιτίας ουκρανικών drones
Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε το βράδυ της Κυριακής δεκάδες ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς τη Μόσχα, ενώ για λόγους ασφαλείας έκλεισαν δύο από τα τέσσερα αεροδρόμια της ρωσικής πρωτεύουσας, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.
Μέσα σε διάστημα έξι ωρών, η αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 34 εχθρικά drones, ανέφερε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας Σεργκέι Σομπιάνιν σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.
Λίγο τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) έκλεισαν για περίπου 2,5 ώρες τα αεροδρόμια Ντομοντέντοβο και Ζουκόφσκι, όπως ανακοίνωσε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας (Rosaviatsiya) επικαλούμενη λόγους ασφαλείας.
Νοτιότερα, στην περιφέρεια Τούλα καταρρίφθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας 24 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, όπως ενημέρωσε ο περιφερειάρχης Ντμίτρι Μιλιάεφ μέσω ανάρτησής του στην πλατφόρμα Telegram.
Δεν υπήρξαν αναφορές για ζημιές κατά την επιδρομή των ουκρανικών drones. Οι ρωσικές αρχές δεν αποκαλύπτουν την πλήρη κλίμακα των ζημιών εξαιτίας ουκρανικών επιθέσεων στη χώρα, εκτός εάν αφορούν πλήγματα σε μη στρατιωτικούς στόχους.
Πρωτοψάλτης στο CNN Greece: Στόχος η εξωστρέφεια στον πρωτογενή τομέα - Να εξάγουμε περισσότερα
15:30
Ulrik Vestergaard Knudsen (Netcompany) στο CNN Greece: Πώς η Ευρώπη θα γίνει ψηφιακά κυρίαρχη
15:30
Αμοιβή ρεκόρ 1,4 εκατ δολαρίων δίνει η Κολομβία - Ζητά πληροφορίες για τη σύλληψη αντάρτη
15:30
Παπακυρίλλου (ΕΑΤ) στο CNN Greece: Στόχος η στήριξη των ΜμΕ - Νέο εργαλείο για τον πρωτογενή τομέα
15:18