Καμερούν: Τέσσερις νεκροί σε συγκρούσεις αστυνομικών με υποστηρικτές της αντιπολίτευσης
Διαδηλωτές τρέχουν καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποιούν κανόνια νερού για να τους διαλύσουν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην Ντουάλα του Καμερούν.
AP Photo/Welba Yamo PascalΤέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ντουάλα του νοτιοδυτικού Καμερούν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και υποστηρικτών της αντιπολίτευσης την Κυριακή, παραμονή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών.
Διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους αρκετών πόλεων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Ίσα Τσιρόμα Μπάκαρι, που έχει προεξοφλήσει ήδη πως επικράτησε στις εκλογές του 92χρονου προέδρου Πολ Μπία, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 43 χρόνια.
Ο Σαμουέλ Ντιεντονέ Ιβαχά Ντιμπουά, περιφερειάρχης της Λιτοράλ – όπου υπάγεται η Ντουάλα, η πολυπληθέστερη πόλη του Καμερούν – ανακοίνωσε πως διαδηλωτές επιτέθηκαν σε δυνάμεις της χωροφυλακής και στη διάρκεια των συγκρούσεων «τέσσερις άνθρωποι δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους» ενώ «αρκετά μέλη των δυνάμεων ασφαλείας τραυματίστηκαν».
Νετανιάχου για Ιράν: «Θα συνεχίσουμε με πλήρη ισχύ, σε όλα τα μέτωπα, μέχρι να εξαλειφθεί η απειλή»
14:01
Ανήλικη κατήγγειλε βιασμό από 17χρονο - Συνελήφθη ο νεαρός και οι γονείς του
13:50
«Σκληρό ροκ» στη Βουλή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ - Πρώτες αντιδράσεις για το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή
13:40
Επεισόδιο στον Πειραιά: Συνελήφθη 66χρονος - Eπιτέθηκε σε αστυνομικό επειδή του έκοψε πρόστιμο
13:38