Άσαντ: Ο εμφύλιος στη Συρία έχει μετατραπεί σε διαμάχη Ρωσίας - Δύσης
Μιλώντας σε ρωσική εφημερίδα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ υποστήριξε ότι η ανάκτηση του Χαλεπιού αποτελεί προτεραιότητα για τις συριακές δυνάμεις καθώς θα αποτελούσε αφετηρία να ωθηθούν «οι τρομοκράτες πίσω στην Τουρκία».
"Θα χρειαστεί να συνεχίσουμε την εκκαθάριση αυτής της περιοχής και να ωθήσουμε τους τρομοκράτες πίσω στη Τουρκία, να γυρίσουν από όπου έχουν έρθει, ή να τους σκοτώσουμε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή", είπε ο Άσαντ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda.
"Από τη στρατιωτική και στρατηγική σκοπιά, δεν θα μπορέσουμε να απομονώσουμε το Μέτωπο Αλ Νόσρα. Αλλά θα αποτελέσει αφετηρία να προχωρήσουμε προς άλλες πόλεις και να τις απελευθερώσουμε από τους τρομοκράτες. Αυτή είναι η σημασία του Χαλεπιού", τόνισε.
Τον τελευταίο μήνα, το Χαλέπι έχει γίνει τόπος μάχης μεταξύ των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, των τζιχαντιστών, και αρκετών αντικυβερνητικών ομάδων. Μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας τον Σεπτέμβριο κατέρρευσε μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της, με τις συριακές δυνάμεις να ανανεώνουν τις επιθέσεις τους, δηλώνοντας ότι οι παραβιάσεις της συμφωνίας από μαχητές καθιστούν την κατάπαυση των εχθροπραξιών αδύνατη.
Μεταξύ άλλων, ο Άσαντ είπε ότι η δράση της Τουρκίας στη Συρία αποτελεί εισβολή, πράγμα που αντιτίθεται στο διεθνές δίκαιο, και ότι ο εμφύλιος της χώρας έχει καταλήξει σε μάχη μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.
Τρία νέα πολυτελή ξενοδοχεία με την υπογραφή διεθνών hospitality brands σε Πάρο και Μήλο
09:30
Σχεδόν 3.000 νεκροί από τον διπλό σεισμό στη Βενεζουέλα - Πάνω από 16.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι
09:20
Ακρίβεια, ΔΕΘ, Ταμείο Ανάκαμψης: Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης για τον Σεπτέμβριο
09:11
Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα μαθηματικό κόλπο που βρίσκει το 99% των λέξεων στο Wordle
09:00