Πάνω από 17.000 παιδιά ορφανά στη Γάζα - Ηλικιωμένο ζευγάρι φροντίζει τα 36 ορφανά εγγόνια του
Παιδιά στην Παλαιστίνη στο συσσίτιο
AP Photo/Fatima ShbairΤα θύματα του πολέμου στη Γάζα έχουν αφήσει τουλάχιστον 17.000 παιδιά ορφανά. Για ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Παλαιστινίων, αυτή η τραγωδία σήμαινε ότι έπρεπε να αναλάβει τη φροντίδα των 36 εγγονιών τους, που έχασαν τους γονείς τους.
«Αυτά τα παιδιά χρειάζονται φροντίδα. Χρειάζονται φαγητό, νερό και ιδιαίτερη προσοχή» δηλώνει η γιαγιά των παιδιών, Ρίντα Αλίουα στο Al Jazeera.
«Ξυπνάω στις 3 το πρωί κάθε μέρα για να τα κάνω μπάνιο και να τα ταΐσω. Τα κάνω όλα αυτά παρά την ηλικία μου» αφηγείται.
Ο παππούς των παιδιών αυτών, ο Χαμέντ Αλίουα, εξηγεί ότι η προστασία των δεκάδων αυτών παιδιών είναι ακόμη πιο δύσκολη αν αναλογιστεί κανείς την έλλειψη στοιχειωδών αγαθών, αλλά και την συνεχή απειλή του πολέμου από το Ισραήλ.
«Ζούμε υπό τον συνεχή ήχο των drones που μας κρατούν ξύπνιους όλη νύχτα και φοβόμαστε ότι ο πόλεμος μπορεί να ξαναρχίσει» όπως λέει.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Σημάδια βασανιστηρίων στις σορούς των Παλαιστινίων κρατουμένων - Τι λέει το νοσοκομείο Νάσερ
ΗΠΑ: Φρενίτιδα με το Powerball - Στο 1,7 δισ. δολάρια έφτασε το τζακπότ
18:01
Hellenic Train: Περισσότερα δρομολόγια στον Οδοντωτό ενόψει εορτών
17:53
Karel Komárek: «Τεράστια ευκαιρία για τους μετόχους η επιχειρηματική συνένωση Allwyn - ΟΠΑΠ»
17:46
Αγρότες: Άνοιξαν έξτρα λωρίδες σε Βοιωτία, Ριτσώνα, Αμφίκλεια - Ομαλοποιείται η έξοδος των εκδρομέων
17:39