Ο Τραμπ προειδοποιεί ότι ο χριστιανισμός απειλείται από τους ισλαμιστές στη Νιγηρία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενώ τον ακούει ο Υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο
AP Photo/Mark SchiefelbeinΟ χριστιανισμός απειλείται στη Νιγηρία υποστήριξε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και για τον λόγο αυτόν πρόσθεσε τη χώρα στον κατάλογο των «υπό παρακολούθηση» χωρών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
«Ο χριστιανισμός αντιμετωπίζει μια υπαρξιακή απειλή στη Νιγηρία. Χιλιάδες χριστιανοί σκοτώνονται. Οι ριζοσπάστες ισλαμιστές ευθύνονται για αυτή τη μαζική σφαγή» έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.
Ο Τραμπ πρόσθεσε τη Νιγηρία, την πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής και κορυφαίο παραγωγό πετρελαίου, στη λίστα των «Χωρών Ιδιαίτερου Ενδιαφέροντος» στις οποίες οι ΗΠΑ καταγράφουν παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας. Σύμφωνα με τον ιστότοπο του υπουργείου Εξωτερικών στον κατάλογο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Κίνα, η Μιανμάρ, η Βόρεια Κορέα, η Ρωσία και το Πακιστάν.
Ο πρόεδρος ανέφερε ότι ζήτησε από τους βουλευτές Ράιλι Μουρ και Τομ Κόουλ καθώς και από την Επιτροπή Πιστώσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων να εξετάσουν το ζήτημα και να του υποβάλουν αναφορά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ο Τραμπ καμαρώνει το καινούργιο μπάνιο του στο Λευκό Οίκο: «Πολυτελές, μαρμάρινο»
Ο Τραμπ απέκλεισε το ενδεχόμενο οι ΗΠΑ να πλήξουν οι αμερικανικές δυνάμεις στόχους στη Βενεζουέλα
Πώς η συμφωνία του Τραμπ με την Κίνα «αγοράζει» χρόνο και για την Ευρώπη
Συνελήφθη οικιακή βοηθός για κλοπή κοσμημάτων από το σπίτι που εργαζόταν στη Νέα Ιωνία
20:39
Αγρότες: Δίωρος αποκλεισμός παλαιάς και νέας Εθνικής Οδού στη Σπάρτη το Σάββατο
20:27
Ουκρανία: Ανησυχία στη Δύση για τις μυστικές συναντήσεις του διαπραγματευτή του Ζελένσκι με το FBI
20:16
Στους δρόμους οι αγρότες και στη Γαλλία - Διαδηλώσεις, μπλόκα και συμπλοκές με την αστυνομία
20:04