Νετανιάχου: Ζητά έρευνα για το βίντεο που δείχνει κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου
Ανανεώθηκε:
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου
(Alex Kolomoisky/Pool Photo via AP)Έρευνα για η διαρροή ενός βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου από στρατιώτες του IDF στο κέντρο κράτησης Sde Teiman ζήτησε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου λέγοντας ότι αυτή ήταν η «σοβαρότερη επίθεση δυσφήμισης» εναντίον του Ισραήλ μέχρι σήμερα.
Η διαρροή του Αυγούστου 2024 «προκάλεσε τεράστια ζημιά στη φήμη του Ισραήλ, του IDF και των στρατιωτών μας», δήλωσε ο πρωθυπουργός στην αρχή της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ζητώντας «αμερόληπτη έρευνα».
«Είναι ίσως η πιο σοβαρή επίθεση δυσφήμισης που έχει υποστεί το Ισραήλ από την ίδρυσή του — δεν θυμάμαι καμία τόσο εστιασμένη και έντονη», δήλωσε ο Νετανιάχου. «Αυτό απαιτεί μια ανεξάρτητη και αμερόληπτη έρευνα, και αναμένω να πραγματοποιηθεί μια τέτοια έρευνα».
Την Παρασκευή, η στρατιωτική εισαγγελέας, υποστράτηγος Γιφάτ Τομέρ-Γερουσάλμι, παραιτήθηκε αναγνωρίζοντας ότι ενέκρινε τη διαρροή του βίντεο.
Η διαρροή ακολούθησε τη σύλληψη 10 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) που ήταν ύποπτοι για εμπλοκή στην κακοποίηση, η οποία πυροδότησε ταραχές από δεξιούς ακτιβιστές και διαδηλωτές αλλά και εν ενεργεία υπουργών του συνασπισμού και βουλευτών.
Πέντε στρατιώτες κατηγορήθηκαν τον Φεβρουάριο για κακοποίηση του Παλαιστίνιου κρατούμενου ασφαλείας, αφού μεταφέρθηκε στο κέντρο κράτησης τον Ιούλιο του 2024. Η επίθεση τον άφησε με σοβαρά τραύματα, συμπεριλαμβανομένων σπασμένων πλευρών και ρήξης στον ορθό.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Νετανιάχου: «Το Ισραήλ θα αφοπλίσει τη Χαμάς και θα αποστρατιωτικοποιήσει τη Γάζα»
Το παρασκήνιο του βομβαρδισμού στη Γάζα: Ο Νετανιάχου ζήτησε το «πράσινο φως» από τον Τραμπ
Ο Ιωάννης Μπολέτης πραγματοποίησε την πρώτη μεταμόσχευση σε παιδιά χαμηλού σωματικού βάρους
13:25
Νίκος Χαρδαλιάς: Εγκαινιάστηκε βρεφονηπιακός σταθμός στο Καματερό
13:14
Τα Labubu «μετακομίζουν» στο Χόλιγουντ - Έρχεται ταινία με τον σκηνοθέτη του «Wonka»
13:05
Τσιάρας σε αγρότες: Ο διάλογος πράξη ευθύνης και όχι υποχώρηση - Μπλόκα και πείσματα δεν ωφελούν (vid)
13:00