Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε δύο «τρομοκράτες» στην νότια Γάζα
Ισραηλινά άρματα μάχης
(AP Photo/Ohad Zwigenberg)Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκότωσαν δύο «τρομοκράτες» στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση την οποία κοινοποίησαν μέσω Telegram, οι δύο «τρομοκράτες» πέρασαν την «κίτρινη γραμμή» που σηματοδοτεί την περιοχή που βρίσκεται υπό ισραηλινό έλεγχο, αντιπροσωπεύοντας «άμεση απειλή» για μέλη των IDF. Ισραηλινοί στρατιώτες εξαπέλυσαν επίθεση από αέρος και εδάφους εναντίον τους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.
Ιατρικές πηγές στη Γάζα ανέφεραν ότι ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν ανθρώπους στην πόλη Ράφα. Το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA) ανέφερε πως υπήρξαν τραυματισμοί σε άλλα περιστατικά που καταγράφηκαν στο νότιο και κεντρικό τμήμα του θύλακα.
Αφότου τέθηκε σε ισχύ η συμφωνηθείσα εκεχειρία, στις 10 Οκτωβρίου, ισραηλινά πλήγματα έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 236 ανθρώπους, σύμφωνα με το ελεγχόμενο από τη Χαμάς υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.
Νεκρός ο υπουργός Άμυνας του Μάλι σε κύμα επιθέσεων από την Αλ Κάιντα σε όλη τη χώρα
14:33
«Αφροδίτη του Willendorf»: Η ιστορία πίσω από το πρώτο γυμνό στην ανθρώπινη τέχνη
14:21
Πάτρα: Την Τρίτη απολογούνται ο πρώην αστυνομικός και ο γιος του για διακίνηση ναρκωτικών
14:03
Απόπειρες και σχέδια δολοφονίας, πυροβολισμοί, απειλές: Οι φορές που ο Τραμπ κινδύνεψε και οι αστοχίες της Μυστικής Υπηρεσίας
13:51